Sen de Gel Down Kafe Açıldı

Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Sen de Gel Down Kafe' hizmete açıldı. Proje kapsamında Down Sendromlu ve engelli gençler istihdam edilerek sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri hedefleniyor.

  • 2910
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatta daha fazla yer almaları, engelsiz bir şehirde yaşamaları için projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Fethiye ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde 'Sen de Gel Down Kafe' projesi hayata geçirildi. Down Sendromlu bireylerin öncelikli olduğu kafede engelli gençlerin istihdam edildiği sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri sağlanıyor. Özel bireyler kafeterya 'da garson ve kasiyer olarak görev yapıyorlar. Açılıştan önce Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Karaca, Gürün’e belediye binası önünde çiçekle karşıladı. Ziyaretin ardından down kafe açılışına geçildi. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçe protokolü, çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

DOWN KAFE ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL PROJELERİMİZİN EN ÖNEMLİSİ 
Sende gel down kafenin engellilere yönelik yapılan projelerin en önemlisi olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ünsal Paşalı, “Bugün burada açılışını yapmakta olduğumuz Kafemiz engellilere yönelik sosyal projelerimizden en önemlisi olup, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doktor Osman Gürün’ün bizzat emirleri doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır. Engellilere yönelik proje geliştirmesi ve uygulanması amacı ile Fethiye Belediyemizden yer tahsis talebinde bulunulmuş, 1 Temmuz 2019 tarihli Fethiye Belediye meclis kararı ile engellilere yönelik proje geliştirmesi ve uygulanması amacıyla 10 yıl süre ile Büyükşehir belediyemize tahsis işlemleri gerçekleştirilmiştir. Büyükşehir belediyemizde işletme pratikliği ve verimliliği açısından Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla büyükşehrimiz şirketinden olan Bağyaka Maden Suyu ve Kaplıca Turizm Ticaret AŞ ‘ne işletme devri yapmıştır. Pandemi nedeniyle açamadığımız bu kafemiz kontrollü normalleşme sürecine geçince 2 Temmuz 2020 tarihinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak 13 Temmuz 2021 tarihinde kafemiz faaliyetine başlamıştır. Kafemiz 2 özel gereksinimli gencimiz, 2 aşçı, 2 kasiyer, 1 birim sorumlusu, 1 hizmetli ile 8 personelimizle sabah 08:00 ve akşam 24:00 saatleri arasında self servis olarak hizmet vermektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz Down sendromlu ve engelli bireylerimizin sosyal ekonomik hayatı daha kolay sürdürebilmeleri, iş hayatı edinerek üretime katkıda bulunmaları, meslek edinmelerinin sağlanması, engelli olan ve olmayanların beraberce istihdama amaçlanmaktadır. Bu kafemizin açılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen, vermiş olduğu emirlerle bizlere yön veren motive eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doktor Osman Gürün’ e ayrıca yer tahsisinde bulunan Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca ve çok değerli meclis üyeleri ve ekiplerine çok değerli çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda çok teşekkür eder. Down kafemizin Fethiye’mize ve Muğla’mıza hayırlı olmasını dileyerek herkese saygılar sunarım” dedi.

BURASI BANA GÖRE DÜNYANIN EN GÜZEL KAFESİ
Yapılan yatırımların yanı sıra açılışı gerçekleştirilen down kafenin en değerli yatırım olduğunu belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Fethiye’de milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz ama bu açılış hepsinin en iyisi değerli arkadaşlar. Burası bana göre dünyanın en güzel kafesi.2009 Kumluova belediye başkanı olduğum zaman Şişli’de bir Down kafe açıldığını duymuştum ve bununla ilgili incelemeler yapmak üzere Şişli’ye gitmiştim. Down kafenin Fethiye’de açılmasını çok isteyen kişilerden birisi olarak seçim programımızda da sizler de incelediyseniz Down kafe açacağımıza dair halkımıza sözümüz vardı. Bunu gerçekleştirebilmek adına meise getirdiğim zaman bütün mecliste ki arkadaşlarımızın oy birliğiyle olması yönünden karar alınmıştı. Ve bu yerin tahsis noktasında da altına imzasını atan bütün meclis üyelerime sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Biz iki uyumlu belediyenin birlikteliği ile beraber Fethiye’de nasıl güzel işler yapıldığını ve başarıya doğru nasıl yürüdüğünü hep beraber gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

CİDDİ ALT YAPI SORUNLARINA EL ATTIK
Fethiye bölgesinde ciddi alt yapı sorunlarına el attıklarının da altını çizen Başkan Karaca, “Bölgede ciddi alt yapı sorunlarına el attık ve onunla birlikte projelendirme aşamasına girdik. 2,5 yıl içerisinde de Fethiye’miz de, Ovacık’ta, Hisarönün’de, Ölüdeniz’de ve Fethiye merkez olmak üzere ciddi alt yapı yatırımları yapıyoruz. Akabinde de üst yapı ilgili çalışmaları da Fethiye belediyesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Önümüzde ki günler de o kadar biriken açılışlarımız var ki yine sizlerle birlikte değerli belediye başkanımızla birlikte o güzel yatırımların kurdelesini hep beraber keseceğiz. Yine değerli arkadaşlarımız sizlerle birlikte bölgemizde ki birçok sosyal sorumluluk projelerinin altına imza atacağız. 2,5 yılımız geride kaldı kalan 2,5 yıl içerisinde de Fethiye’mizi hak ettiği yere taşıyacağız. Bizim burada tek amacımız var sizlerde biliyorsunuz Fethiye’nin temel sorunlarına el atmak ve bu sorunları çözmek. Bu süreç içerisinde sizleri sıktığımızı biliyoruz, üzüldüğünüzü biliyorum ama maalesef biz bunları yapmak zorundayız. Bir turizm şehrinde alt yapısı olmayan turizm şehri olmaz arkadaşlar. Onun içinde Fethiye’nin geleceğini hazırlamak için de tepki almamıza rağmen ciddi alt yapı sorunlarını başkanımla birlikte hep beraber el attık. 1 yıl içerisinde de hepsini tamamlıyoruz inanın ki 15-20 yılda yapılacak bütün yatırımları 5 yıla sığdırmaya çalışıyoruz. İşimiz zor, evet zor! İktidar sizden değil Ankara’da ama yine de iktidar biziz büyükşehir belediye başkanımızla birlikte inanıyoruz, el ele, kol kola verdik sadece Fethiye değil Muğla’mızın her ilçesinde güzel hizmetler yapıyoruz. Sizlerin huzurunda değerli büyükşehir belediye başkanımıza vermiş olduğu güzel hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Down sendromu sizlerde biliyorsunuz bir hastalık değil değerli arkadaşlar. Bu kardeşlerimiz çok güler yüzlü çocuklar, hep güzeli düşünen hep mutluluğu düşünen insanlar. Sadece bizden farkları bizde olan 46 kromozom sayısı onlarda 47. Bizler bu kafeleri açarken tek amacımız vardı, sosyal sorumluluk projesi içerisinde bu kardeşlerimizi sosyalleşebilmeleri ve burada ki siz değerli katılımcıların onlara olacak destekleri ile birlikte evlerinde hapsolmalarını engellemektir. Biz de bu anlayışla bu kafeyi açtık ben tekrardan katılımlarından dolayı siz değerli dostlarım hepinize teşekkür ediyorum. Down kafemiz Fethiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

DOWN KAFE FETHİYE’YE HAYIRLI OLSUN
Sende gel down kafenin Fethiye’ye hayırlı olmasını di,leyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Sende gel Down kafe yani bir davet var. Hepinizi down kafeye davet ediyoruz. Birlikte olalım ve beraberce burada farkındalık yaratalım ama burada beraber olalım diyoruz. Özellikle anneler aileler down sendromlu çocuklarımız ile ilgili aile içi bir takım sorunlar yaşaya biliyor. Bu sorunların paylaşılarak aşılabileceğini hepimiz biliyoruz. Amacımızda bu ve burada zaman içerisinde daha çok down sendromlu çocuklarımız ile birlikte ortak çalışacağız. Kimler ile buluşacak sizlerle buluşacak. Dolayısıyla farkındalık yaratmak ve toplumun down sendromlu çocuklara bakış açısını çok daha pozitif hale getirmek için bu kafe önemli bir kafe. Sende gel down kafede buluşalım ve dostluğumuzu, hemşeriliğimizi arttıralım. Ve iyisiyle kötüsüyle ve hep birlikte olalım ve sende gel down kafe tüm Fethiye halkına hayırlı olsun” dedi.

Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı
Sen de Gel Down Kafe Açıldı

Bakmadan Geçme