Selvi, 'Vatan Savaşı vermeye devam edeceğiz'

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi, yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Diyarbakır, Van ve Mardin'de yaşanan kayyum olaylarına değinen Selvi, 'Vatan Partisi olarak terörle müzakere olmayacağını, teröre demokrasi olmayacağını her zaman söyledik. Şehirlerimizde bombalar patlatarak her siyasi görüşten, ayırmaksızın, insanımızı öldürenler bugün çıkıp bizlere hak, hukuk, adaletten bahsedemezler' ifadelerini kullandı.

  • 1508
Selvi, 'Vatan Savaşı vermeye devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“ORDUMUZ PKK’YI EZDİKÇE SES MECLİSTEKİ UZANTILARINDAN VE DESTEKÇİLERİNDEN GELMEKTEDİR”

Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı MKK Üyesi ve Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi açıklamasında, “Hepinizin yakından takip ettiği, bildiği üzere ülkemiz, bölgemiz ve dünya gündemi yoğun ve değişken. En başlıca sorunumuz ülkemizde huzurun sağlanması yani terörle mücadele. Hemen yanı başımızda, Suriye’de iç savaşın devam ettiği, Suriye ordusunun terör örgütlerinin başını ezdiği, bir yandan ABD’nin kara gücüm dediği YPG/PKK’ya on binlerce silah verdiği bir dönemin içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde gururumuz TSK Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe gibi operasyonlarla hem içeride hem dışarıda PKK’nın üzerine yürümekte, sığınaklarını, mühimmatlarını, lider kadrolarını ve militanlarını etkisiz hale getirmektedir. Ordumuz PKK’yı ezdikçe ses meclisteki uzantılarından ve destekçilerinden gelmektedir. CHP ‘Adalet Yürüyüşü’ başlattığında bir basın açıklamasıyla CHP’nin kitlesini HDP ile ittifaka hazırladığını ve bu yürüyüş ile bonzai etkisi yaratarak seçmenini uyuşturduğunu söylemiştik. Arkasından Cumhurbaşkanı seçimi döneminde Selahattin Demirtaş’a yapılan güzellemeler, HDP’ye ve seçmenine şirin görünme çabaları olduğunu ve yine bu vesileyle kendi seçmenini HDP’ye alıştırdığını belirtmiştik. Ve en son yerel seçimlerde CHP-HDP-İyi Parti ve SAADET Partisinin gizli değil açık açık bir ittifak halinde olduklarını kamuoyuna duyurmuştuk” dedi.

 

“BAKAN SOYLU’YU KUTLUYORUM”

Açıklamasını sürdüren Selvi, “İçişleri Bakanlığının yetkisiyle Diyarbakır, Van ve Mardin’in HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına kayyım atanmış, terör örgütüne levazımatçılık yapan, her fırsatta PKK’ya sahip çıkan, onlar için dağlara çıkıp canlı kalkan olan, ölüm oruçları tutan HDP ve o zihniyetin belediye başkanları görevden alınmıştır. İçişleri Bakanlığı’nı ve Bakan Süleyman Soylu beyi bu kararları için kutluyoruz. Sosyal medyada ve muhalefet medyasında bu kararlara karşı hızla tepkiler verilmiş ve hukuksuz olduğu yalanı ortaya atılmıştır. Apaçık ortadadır ki İçişleri Bakanlığı’nın yasaların verdiği yetkiye dayanarak böyle bir karar alma hakkı ve hukuku vardır. Hatta bu yalan yetmemiş Atatürk resminin duvarın solundan alınıp sağına asıldığı video görüntüleri kırpılarak sunulmuş ve halka ‘’ilk icraatları Atatürk resmini indirdiler’’ yalanını yaymak olmuştur. Doğru, dürüst siyaseti savunanların yalanlara başvurarak terör örgütünün siyasal kolu olan HDP’ye sahip çıkmaları manidardır” diye konuştu.

 

“TERÖRLE MÜZAKERE OLMAZ”

Selvi açıklamasının devamında, “Vatan Partisi olarak terörle müzakere olmayacağını, teröre demokrasi olmayacağını her zaman söyledik. Şehirlerimizde bombalar patlatarak her siyasi görüşten, ayırmaksızın, insanımızı öldürenler bugün çıkıp bizlere hak, hukuk, adaletten bahsedemezler. Ormanlarımızı yakanlara sahip çıkanlar bize çevreden, doğa sevgisinden bahsedemezler. Teröristi vekil araçlarında taşıyanlar, yolların altına bomba koyup üstüne asfalt atanlar bu millete insanlıktan, kardeşlikten, barıştan söz edemezler. PKK’ya elaman toplayan, PKK adına haraç alan, propagandasını yapan, erzak gönderip hendek kazan, adaylarını Kandil’in belirlediği HDP’li belediyeleri ve bu belediyelerin diğer tüm icraatlarını milletimiz çok çok iyi bilmektedir. Vatan Partisi Mehmetçiğin yanında, onun namlusunun ucundan bakmaktadır. Birileri HDP/PKK’ya kalkan oldukça Vatan Partisi Mehmetçiğe kalkan olacaktır. Onlar ‘Saray Savaşı’ dedikçe biz milletimizin yanında ‘Vatan Savaşı’ vermeye devam edeceğiz. Tekrar ediyoruz, bu karar hukuka uygundur. İçişleri Bakanlığımızın verdiği bu karar doğru ve yerindedir. PKK’ya belediye verilemez, kamu üzerinde otorite tanınamaz.

Teröre demokrasi olmaz. Demokrasi terörün temizlenip huzurun sağlandığı yerde olur. Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru, refahı, ekonomisi buna bağlıdır.

Atatürk’ün dediği gibi önce yurtta barış sonra cihanda barış. Ve yurtta barış ancak tüm terör örgütlerinin kökünün kazındığı ve ABD’den kurtulduğumuz gün sağlanacaktır. Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde meydana gelen çatışmada şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme