Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek

Seydikemer Belediyesi'nden bir kültür hizmeti daha ilçeye kazandırılıyor. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır'ın imzasını taşıyan Selçuklu Devletinin mimari yapısını yansıtan Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek.

  • 1622
Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediyesi, Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli bir yeri olan Selçuklu Devleti'nin mimari yapısını ilçede yaşatacak. Eşen Çayı kenarına yapılan bisiklet ve yürüyüş yolu girişinde vatandaşları Selçuklu Giriş Kapısı karşılayacak. 
Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan Selçuklu Giriş Kapısı 4,5 metre büyüklükte ve 4 metre genişliğinde olarak tasarlandı. Selçuklu Devleti'nin mimari yapısını yansıtan Selçuklu Tuğlalarının kullanıldığı giriş kapısında ayrıca Selçuklu Devleti'nin Anadolu'daki yapılarında sıkça kullanılan çift başlı kartal simgesi de yer alıyor. Belediye ayrıca önümüzdeki günlerde Osmanlı Kapısı ve Cumhuriyet Kapısı olarak tasarlanacak 2 farklı mimari eseri daha ilçeye kazandırmaya hazırlanıyor.
Seydikemer Belediyesi'nin kültürel değerlere verdiği önemin altını çizen Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır; "Seydikemer her geçen gün büyüyüp gelişirken İlçenin tarihi ruhunu yansıtacak eserleri belediyemiz işbirliği ile ilçeye kazandırıyoruz. Selçuklu Giriş Kapısı olarak yaptığımız giriş kapısı Seydikemerlilere hayırlı olsun" dedi.
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; "Belediye olarak her alanda ilçemizi geliştirmeye devam ediyoruz. İlçemizin tarihi ve kültürel birikimi çok derin. Bu birikimi gelecek kuşaklarla buluşturmak ve Türk kültürünü yaşatmak için Selçuklu Giriş Kapısını ilçemize kazandırıyoruz. Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'a teşekkür ederim. Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'imize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme