• Haberler
  • Ekonomi
  • Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Tahmin! Araç Fiyatları, Konut Fiyatları…

Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Tahmin! Araç Fiyatları, Konut Fiyatları…

Türkiye'deki konut ve otomobil piyasasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, alım gücünün erimesiyle birlikte yaşam şartlarının zorlaştığını vurgulayarak, konut ve otomobil sahibi olmanın giderek daha zor hale geldiğini belirtti.

  • 3243
Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Tahmin! Araç Fiyatları, Konut Fiyatları…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında konut fiyatlarında yaşanan ciddi artış ve Türk Lirası'nın döviz karşısında değer kaybetmesiyle yükselen otomobil fiyatları, piyasalarda büyük dalgalanmalara yol açtı. Bu süreçte, özellikle ikinci el otomobil piyasasında fiyatların zirveye ulaştığı görüldü.

Geçer, araç almak isteyen vatandaşlara, üretim merkezlerindeki maliyet artışlarının otomobil fiyatlarına yansıyacağını hatırlatarak, hükümetin 6+6 kuralıyla fiyatları kontrol altına alma çabalarını değerlendirdi. Ayrıca, küresel çapta yaşanan tedarik sıkıntılarının da fiyat artışlarına katkıda bulunacağını belirtti.

Diğer yandan, konut piyasasında ise farklı bir tablo çizen Geçer, TOKİ projeleri ve azalan talep nedeniyle konut fiyatlarında düşüş olabileceğini öne sürdü. "Araç fiyatları yükselecek, konut fiyatları ise düşecek" şeklinde tahminlerde bulunan Geçer, bu dönemde konut ve otomobil almayı planlayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
 

Bakmadan Geçme