Şehit Fethi Bey ölümünün 106. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 106. yılında Fethiye'de düzenlenen törenle anıldı.

  • 1419
Şehit Fethi Bey ölümünün 106. yılında Fethiye'de anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Fethi Bey Parkı’ndaki anıtın önünde düzenlenen törende, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait üç uçak saygı geçişi yaptı. Türk Hava Kurumu pilotları ise Türk Bayrağı, Şehit Fethi Bey fotoğrafı ve Fethiye Belediye flamasının bağlandığı paramotorlarla yapıldı.

Fethi Bey’in 106. yıl anma törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Dalaman Hava Meydan Komutanı Hava Uçak Bakım Albay Kemal Tayfun Çamlı, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Sedat Karabay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, THK genç kanatlar üyeleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fırat Orhan ‘Havacıya türkü’ adlı şiiri ve THK Fethiye Şubesi Genç Kanatlar ekibinden Cansu İnce, ‘Havacıya’ isimli şiirini okudu. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya da, Fethiye’nin ismini bir şehitten almasından dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, Türk Hava Kurumu’nun kuruluşundan bugüne kadar yaptığı bazı hizmetleri katılımcılar ile paylaştı. Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’ndan Hv. İstk. Bnb. Özay Aytım ise, törende tarihi bilgiler verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Bugün Hava Şehidimiz Fethi Bey’i anarken bu topraklar için toprağa düşmüş, gelmiş geçmiş bütün şehit ve gazilerimizi huzurunuzda saygıyla minnetle anıyorum. Allah’tan rahmet diliyorum.Bugün önünde saygıyla eğildiğimiz Şehit Yüzbaşı Mehmet Fethi Bey’in şehadeti ise ilçemiz için başka bir anlam ve önem taşıyor. Çünkü O’nun adınıFethiye’miz var oldukçailçemizin isminde taşıyoruz ve yaşatıyoruz. Biz Fethiyeliler sadece O’nu anmakla kalmıyoruz bu onuru dünya çapında havacılık organizasyonlarıyla taçlandırıyoruz” dedi. Karaca ayrıca, “Şu günlerde Fethi Bey’in şehit olduğu topraklarda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin personeline, kahraman askerlerimize selam gönderiyorum. Minnet ve Şükran duygularımı iletiyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı AlimKaraca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “İstikbal göklerdedir” sözünden yola çıkarak, günümüzde havacılığın giderek artan önemine değindi. Karaca, “Dünyada bugün yılda yaklaşık 45 milyon uçuş gerçekleşiyor. 4,5 milyar yolcu seyahat ediyor. Gökyüzünde kalıcı dostluklar ve güçlü iş bağlantıları kuruluyor” dedi. Karaca, “Fethi Bey,geleceğin göklerde olduğuna yürekten inanan, son derece ilkel yöntemlerle uçmayı korkmadan deneyen, cesur bir havacı olarak havacılık tarihimize adını yazdırdı. Fethiye’miz için değer taşıyan bu özel günde kendisini rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Şehit Fethi Bey Parkı’ndaki anıtın önünde düzenlenen törende, konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, ilçenin isminin Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey’den almasının onur verici olduğunu söyledi.Bir ülkenin yetiştirdiği değerleri gelecek nesillere aktarmadığı takdirde kökünden koparılmış bir ağaç gibi yok olacağını ifade eden Gürün, “Biz, geçmişte ülkemize katkı yapan, ülkenin kalkınmasına katkısı olan tüm değerleri topluma anlatmak zorundayız. Fethiye aldığı isimle, bu büyük görevi taşıyor. Muğlalılar olarak gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından THK ekibi tarafından paramotor gösterisinde bulunuldu.
 

Bakmadan Geçme