Sebze meyve fiyatları düşmüyor

Fethiye'de hemen her hafta kurulan semt pazarında sebze meyve fiyatları bir türlü düşmüyor. Sarımsağın kilosunun 40 TL'den satıldığı Fethiye Salı Pazarı'nda domates 2-3 TL'den satıldı. Pazarcı esnafı, 'Fiyat normal' derken tüketiciler ise 'Fiyatlar bir türlü düşmüyor' diye konuştular.

  • 1398
Sebze meyve fiyatları düşmüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de haftanın Salı günü kurulan semt pazarında sonbahar yaşanırken, sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Sarımsağın kilosu 25 TL ile 40 TL arasında satılırken; domates 2-3 TL’den satıldı. Sebze ve meyve fiyatları bir önceki hafta ile hemen hemen aynı fiyatta seyrederken; patates, soğan kilosu 2-3 TL, taze fasulye 7-8 TL, barbunya 8-10 TL, ıspanak 7 TL, börülce 8 TL, lahana tane 3 TL, salatalık 4 TL, karnabahar 6 TL, taze biber 2-3 TL, patlıcan 4 TL, pırasa 4-5 TL’den satıldı. Meyve fiyatları da geçen hafta ile yine aynı oranda seyrederken, elma 3 TL, üzüm 4-6 TL, erik 5 TL, armut 5-7 TL, limon 8 TL, şeftali 7 TL, hünnap ve muz 10 TL, mandalina ise 5 TL’den satıldı. 
Pazarcı esnafı fiyatların geçen hafta ile hemen hemen aynı olduğunu belirtip, “Sarımsak Kastamonu’dan geliyor. Fiyatı 40 TL… Yerli sarımsak da 25 TL’den satılıyor. Vatandaşlar gramla sarımsak alıyor” diye konuştular.  
 

Bakmadan Geçme