• Haberler
  • Güncel
  • Schengen için yeni öneri: Türkiye AB'ye öncelikli meslekler olsun dedi

Schengen için yeni öneri: Türkiye AB'ye öncelikli meslekler olsun dedi

Türkiye pasaportu olanları Schengen vizesiyle imtihanı sürüyor. Ankara yüzde 16'yı aşan ret oranı ve uzayan bekleme süreleri sorunlarına çözüm önerilerini Avrupa Birliği'ne sundu.

  • 270
Schengen için yeni öneri: Türkiye AB'ye öncelikli meslekler olsun dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularındaki uzun süre beklemeleri, red cevapları ve mağduriyetleri devam ederken, Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa Birliği'ne önerilerde bulunduğu kaydedildi. Bakanlık, öğrenciler, akademisyenler, iş insanları ve tıbbi gerekçelerle yapılan başvurulara öncelik isterken, talep edilen belgelerin de azaltılmasını istedi.
Dışişleri Bakanlığı’nın önerilerinde Schengen Bölgesi’ne üye olmayan Batı ülkelerinden geçerli vizesi olan Türk vatandaşlarının AB ülkelerine seyahat etmek için tekrar vizeye başvurmak zorunda kalmaması var. 

Schengen’de yeni dönem
Brüksel’in bu öneriyi kabul etmesi halinde, örneğin ABD veya Birleşik Krallık vizesi olan bir Türk vatandaşı, Schengen vizesi bürokrasisini atlayarak AB ülkelerine seyahat edebilecek.
Bir diğer öneri ise Türkiye, Schengen başvurularında talep edilen belgelerin de azaltılmasını istedi. AB ülkeleri, pandemiden sonra birçok konsolosluk ve büyükelçiliğe Türkiye’den yapılan vize başvurusu sayısının arttığını ve işçi açığı oluştuğunu, bunun da gecikmelere sebep olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanlığı, öğrencilerin, akademisyenlerin, iş insanlarının, TIR sürücülerinin başvurularının yanı sıra tıbbi gerekçelerle yapılan Schengen vizesi başvurularına da öncelik verilmesini önerdi.
 

Bakmadan Geçme