SAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladı

Öğren, eğlen, yaşa mottosu ile yola çıkan ve Kasım 2023'te 60 yaş üzeri öğrencilerinin sağlıklı ve aktif yaş alması için derslerine başlayan SAYAP, 2 Haziran Pazar günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlediği törenle ilk yılını tamamladı. Törende, SAYAP programına katılan öğrencilere başarı belgesi, SAYAP'ın gönüllü çalışanlarına, gönüllü eğitmenlerine ve destek veren kurum ve kuruluşlara ise teşekkür belgeleri verildi.

  • 521

Eylül 2024’de İkinci yıl kayıtlarına başlayacaklarını ve programa ilginin çok olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde derslik ihtiyacının daha fazla olacağına inandıklarını, bu imkanları arttığı takdirde çok daha fazla 60 yaş üstü Fethiyeli hakının yaşamına dokunabileceklerini kaydeden SAYAP’ın Kurucusu Dr. Cemil Yavuz, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü Bülent Dağ, Fethiye Belediyesi İşletme Müdürü Tayfun Turgut, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Deniz Temiz Derneği TURMEPA Fethiye Şubesi Sorumlu Müdürü Ersin Özer, Özel Fethiye Ataokulları Müdürü Hatice Erilgüy ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdemir’e SAYAP’ın ilk yılında verdikleri desteklerden dolayı özellikle teşekkür ettiğini belirtti.

Mezuniyet törenini SAYAP’lılar sundu, etkinlik programı çerçevesinde SAYAP’lılar gösteri yaptı. Ayrıca yıl boyu beceri atölyesi ve resim derslerinde ürettiklerini sergiledi.

“Bugünki etkinliklere iyi hazırlandık”
“Ben doktor Cemil Yavuz. Sergilediğimiz aktif yaş alma programı kurucusuyum. Bugün yaklaşık 8 aylık dönemde programa katılan amaçları aktif ve sağlıklı yaşlanmayı yaşayarak öğrenmek isteyen büyüklerimizin başarı belgelerini verdik. 8 ay boyunca büyüklerimizle herkesin gönüllü olduğu bir sistemde sirtaki, satranç, resim, yoga, konferanslar, bitki dünyası, aylık sosyal programlar gibi bir program yürüttük. Bu programın bilimsel olarak sonuçlarını da ölçüyoruz ve görüyoruz. 60 yaşın üzerindeki insanlar bu programda yeni arkadaşlıklar yeni dostluklar kuruyor. Yalnızlıklarından uzaklaşarak daha çok aktif hayatın içinde oluyorlar. Bu programın görünen yüzü ben gibi olsam da aslında içerimizde gönüllü bir hiyerarşi de var. Benimle birlikte iki yürütücü arkadaşım daha var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“Çok güzel bir program oldu”
“Ben Özgül Tandoruk. SAYAP’ın gönüllü yöneticilerinden biriyim. Bu bir sosyal sorumluluk projesiydi. Biz de bu projeye çeşitli görevler alarak katkıda bulunmak istedik ve sürdürülebilir hale gelmesini çok arzu ediyoruz. Bu nedenle aslında bir bayrak taşıyoruz ve o bayrağı da teslim edecek yeni yürütücüler istiyoruz. Türkiye'nin sayılı ressamlarından Sevil Mehdi bizi 12 hafta boyunca bitkilerin dünyasına soktu. 60 yaşı üzerinde ve ilk kez dans edecek kişiler çok kısa sürede programa hazırlandı ve çok güzel bir program oldu.”

“Yıl sonu gösterimiz için iyi çalıştık”
“Ben Bahriye Varol. Biz hepimiz bu işi gönüllü olarak yönetiyoruz. Benim bu derslerdeki görevlerimden birisi de 15 günde bir yaptığımız konferanslardı. Bütün arkadaşlarımız eğlendi, coştu ve bugün güzel bir gösteri hazırladılar

SAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladıSAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladıSAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladıSAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladıSAYAP birinci yıl programını Fethiye'de tamamladı

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme