Sarıhan, 'İhraç olayının hiçbir hükmü yoktur'

AK Parti'de yaklaşık 8 yıl ilçe başkanlığı yapan milletvekilliği ve belediye başkan aday adaylığı başvurularında bulunan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz günlerde AK Parti'den ihraç edilen Kadir Sarıhan, ihraç olayının ardından ilk kez FRT Televizyonunda konuştu. SED Medya FRT Televizyonu'nda arkadaşımız Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan AK Parti Fethiye eski İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, 'İhraç olayının benim için hiçbir hükmü yoktur. İhraç olayı bir kağıt parçasıdır. Ben AK Partiliyim. AK Parti'ye olan gönlümdeki sevdayı A, B, C şahıslarının çıkarıp atması mümkün değildir' ifadelerini kullandı.

  • 2022
Sarıhan, 'İhraç olayının hiçbir hükmü yoktur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Fethiye eski İlçe Başkanı Kadir Sarıhan partisinden ihraç edilmesinin ardından SED Medya FRT Televizyonunda Pozitif Düşünce programına konuk oldu. Arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un sorularını cevaplandıran Kadir Sarıhan, AK Parti’ye katıldığı ilk günden ihraç edilme olayına kadar yaşanan olaylarla ilgili soruları açık şekilde cevaplandırdı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana içinde yer aldığını ifade eden Sarıhan, bugüne kadar hiç değerlendirmediği 31 Mart seçimlerini de programda değerlendirdi. Fethiye, Seydikemer ve tüm Muğla’nın yanı sıra tüm Türkiye’de büyük ilgiyle izlenen programa vatandaşlar yazdıkları soru ve mesajlarla katkı sağladılar. Sarıhan, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana içerisinde yer aldığını belirtip; “Öğrencilik dönemimde İstanbul’da, dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen’in çöp dağları ve sıkıntılarını bilen birisiyim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğinde de öğrenciydim. Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olarak İstanbul’u nasıl çöp dağlarından kurtardığını, 8 ayda susuzluğu giderdiğini, orta ve uzun vadede susuzluk ve diğer sorunları nasıl çözdüğünü bilen biriyim. Yine dolmuşlarda kapı açık vaziyette kuşlar gibi tüneyerek okula gidip, gelirdik. O dönem şartları çok zordu. Sihirli bir el değdi, şartlar değişmeye başladı. Bunları yaşayan birisi olarak bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan ülke genelinde siyaset yaparsa verimli olur demiştim. Siyasi hayatıma bu düşüncelerden dolayı AK Parti’ye katıldım. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı kurulurken, diş hekimliği muayenehaneme o dönemden 2 arkadaşımız geldi. AK Parti’yi kuracağız sen de katılır mısın dediler. Siyasetin hiçbir yerinde görev almayan biri olarak 24 saat sonra yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı arkadaşlara beni de listeye yazın dedim. AK Parti’ye bu duygularla katıldım. O dönemde biz partiyi kurduk. AK Parti Fethiye kurucu üyesi olarak başladım. 2002 yılında seçime girdi. Kısa sürede başarılı oldu. O dönemde kuruluşu bize verin, biz olmazsa olmayız diyenler oldu. Her şeye kulağımızı tıkadık. Gönül verenlerle yola çıktık. 2002 yılında başarılı olduk. 2004 yılı seçimlerinde ciddi bir başarı geldi. AK Parti’nin her seçimde başarı grafiği yükseldi. Türk siyasi hayatında üst üste tüm seçimleri kazanan tek parti AK Parti’dir. Ben bu partide görev alırken, tüm maçları kazanmış bir takım taraftarının mutlu olduğu gibihep mutlu oldum” dedi. 

FETHİYE’DEKİ ARZULARDIK Kİ SEÇİMİ ALALIM 
Sarıhan, son yerel seçim sonuçlarını da değerlendirirken; “AK Parti olarak Fethiye’de arzulardık ki seçimleri alalım. Genel merkezin talimatı olmadan mahalle toplantıları yaparak, 1,5-2 sene öncesinden bu çalışmalara başlayan bir teşkilattık. İlçe başkanlığımın son döneminde mahalle başkanlarımız ile birlikte toplantılar yapardık. İktidar partisi olarak Fethiye’ye yapılan yatırımları halkımızla paylaşıyorduk. Fethiye’de iktidara gelince hangi yatırımları yapacağımızı anlatıyorduk. İlçe istişare toplantılarımızda il başkanımız ya da yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantılarda halkımıza Fethiye’nin eksiklikleri ile ilgili mesajlar veriyorduk. Körfezimizin temizlenmesi konusunda yapılan çalışmaları paylaştık. Babadağ Teleferik Projesi için FTSO ile ciddi çalışma yaptık. Fethiye’ye yapılan her yatırım için biz müteşekkiriz. Eksik olanlar da Fethiye’de yapılmalıdır dedik. İşte biz parti ilçe teşkilatı olarak yerel seçimlere kadar partimizi hazır hale getirdik. Fethiye’de 2014 yılında 23 bin 500 oy ile yüzde 27 oy oranımız vardı, son seçimde Cumhur İttifakı ile yüzde 44’e çıktı. CHP’de yüzde 28’lik oyunu yüzde 46’ya çıkarmıştır. Seçimi neden kaybettiğimiz ile ilgili raporu biz ilgili yerlere değerlendirme olarak teşkilat başkanımıza da yolladık. Seçim sonucu kendi içimizde değerlendirilmesi gereken konulardır. Ayrıntılı olarak şundan dolayı kaybettik demek istemiyorum. Teşkilat da biliyor. Şu anda Fethiye kamuoyu biz Alim Karaca’yı seçiyoruz dedi ve seçti. AK Parti’nin kaybetme nedenini bilme şansım yok. Neden böyle olduğunun raporunu yukarıya ilettik. Mutlaka değerlendirmeye alacaklardır. Biz neden seçim kaybedildiğine dair raporu bir partili olarak son dönemde seçime girmiş, sahada ne bekliyorduk neler gördük… Biz teşkilatımıza bildirdik. Bundan böyle bir vatandaş olarak, siyasi partili olarak Alim Karaca’ya başarılar diliyoruz. Sonuca saygı duymamız gerekiyor. Başarılı olmalarını isteriz. Başarılı olursa Fethiye kazanır. 19-20 yıl Fethiye’yi biz yönetmedik. Fethiye’ye yatırım yapıldıysa bu dönemdeki siyasiler tarafından yapıldı. Fethiye’de hizmetler yerel ya da genel imkanlarla yapılırsa, ben de bundan memnuniyet duyarım. Ben AK Partiliyim. Alınmış olan ihraç kararı beni hiç ilgilendirmez. Ben iyi yapılacak yatırımların yanındayım. Kötü yapılacak şeyler için de enselerindeyiz” dedi. 

CAZİP PROJELER OLUŞTURAMADIK 
Sarıhan, seçim değerlendirme raporunda kaybedilme nedenlerini satırbaşları ile sıralar mısınız sorusuna, “Seçim öncesinde halkın ihtiyaç duyabileceği cazip gelebilecek projeler oluşturamadık. Sayın Cumhurbaşkanımızınve bu kadar bakanlarımızın gelmesine rağmen bu konuda yeterli tatminkarbilgiyi işleyememişiz. Hep birlikte eğilme ve çalışma yapmamız gerekiyordu. Özeti bu. Eğer proje ve yatırım odaklı, şunları şunları yapabileceğiz diye planlayıp, teşkilatın her kademesinde adayımızın da bunu iyi vurgulayıp; mahalle toplantılarımızda bunu aktarmamızın eksiklik olduğunu raporla teşkilat büyüklerimize aktardık” dedi. 

ADAY OLMADIM DİYE ALINGANLIK GÖSTERMEDİM
Sarıhan aday gösterilmeyince neler hissetiniz sorusuna, “Aday olmadım diye hiçbir alınganlığım olmadı. Yadırgadığım da olmadı. Anamdan ne aday ne de siyasetçi doğmadım. AK Parti’de gücümün yettiği kadar hizmet ettim. Günümün 6 saatini siyasete, 6 saatini işime, 6 saatini de aileme ayırmıştım. Bazen pek çok günlerde tamamını AK Parti’ye ayırdım. Tüm arkadaşlarım ile birlikte AK Parti’nin başarılı olması için çalıştık. AK Parti’de aday belirleme, 6-7 kez temayül yapıldı. İlde de ilk kez kartlı sistemle temayül gerçekleşti. Anketlerin sonucunu biz bilmiyoruz. Temayüllerde önde çıktığım hep söylendi. Her birinin sonucunu genel merkez biliyor. Nerde çıktığımızı bilme şansım yok. Sonrasında yüz yüze anketler yapıldı. Farklı kriterlere de bakıldı. Siyasetin ince çizgisinden kalın çizgisine kadar o hat üzerinde her türlü şekiller uygulandı. Dolayısıyla adaylar bu şekilde belirlendi. Ben hepsine saygı duydum, duymaya da devam ediyorum” dedi. 

AK PARTİLİYİM İHRAÇ KARARI BENİ BAĞLAMIYOR 
Kadir Sarıhan partisinden ihraç kararı ile ilgili olarak, “AK Partiliyim, ihraç kararı beni bağlamıyor” ifadelerini kullandı. Sarıhan, “AK Parti İlçe Teşkilatı kendine göre disipline sevk edilmesi uygun meseleleri bulur. İl teşkilatına teklif eder. İl disiplin kurulu toplanır. Değerlendirmesini yapar. Genel merkeze gönderirler. Genel merkez de il disiplin kurulunun gönderdiği dosyayı onar. Benim bu konuda ilçe teşkilatımız ile bir diyaloğum olmadı. İl disiplin kurulu bir suçlama var ne diyorsun dedi… Biz savunmamızı yaptık. İlden gelen dosyayı onadılar. İhraç olayının benim için hiçbir hükmü yoktur. İhraç olayı bir kağıtparçasıdır. Ben AK Partiliyim. AK Parti’ye olan gönlümdeki sevdayı A, B, C şahıslarının çıkarıp atması mümkün değildir. Merak edildiği için burada 3 cümle ile geçmek istiyorum. CHP’ye sloganı ile destek olduğum söylenir gerekçede… Asla, katiyen böyle bir şey yoktur. Sadece niyet okuma vardır. Halkımız bunu iyi bilmelidir. Niyet okuma işte değişik manalar çıkartma, böyle demek istediler vardır, adaya şunu bunu demiştir şeklinde paylaşımlarımın hiçbirisinde aday hakkında ne isim, ne parti olarak hiçbir şey yoktur. Sadece bir niyet okuma vardır. İhraç olayında belirttikleri gibi tezvirat iddia ettiler. Cevabım net, ben AK Partiliyim, hiç kimse benim AK Parti’ye olan sevgi ve düşüncelerimi değiştiremez. Bu ihraç yazısını da basit bir kağıt parçası olarak görüyorum. Hiç kimseden beklentim yok. AK Partiliyim… Fethiye’nin ve bölgenin hizmet alması için çok çaba gösterdim. Bu ihraç kararı beni hiçbir şekilde bağlamıyor. Partinin kuruluşundan bu yana gelişmesi ve büyümesi için çaba sarf ettik. Kuruluşundan bu yana partimizin her kademesinde görev yaptım. 2005 yılında atanarak, hemen arkasından 2 yıl kongre ile seçilerek; siyaset bir gönül işidir diyerek 2007 yılına kadar görevimi severek yaptım. 2007’de milletvekili aday adayı oldum. Görev sürem bitmeden istifa etmiştim. Aday adayı olarak görevi başka bir arkadaşa devrettim. Arkama baktığımda Fethiye’ye yaptığım hizmetler mutluluk vericidir. Son 5 yıl içinde ilçemize 600-700 milyon TL aktarım sağladık. Bu ciddi bir rakamdır. Diş hastanesinden tapu binasına, derelerin ıslahından bazı okulların kampüs alanında yatılı pansiyonları ile yapılması, emniyet binası, gençlik merkezi, 2 bin 500 kişilik Beşkaza Spor Salonu ve benzer diğer hizmetler gerçekleştirildi. Hayal ettiğimiz şeyleri yapmak mutluluğunu biz yaşadık. Bunlara milletvekillerimiz, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, gençlik ve kadın kollarımız ile vesile olduğumuz için mutluyum. Siyaseti milletin mutlu olması için yaptık” dedi. Sarıhan, 17-25 Aralık mali darbe teşebbüsünden sonra birlik beraberlik ihtiyacı olduğunu düşünerek bana yapılan ilçe başkanlığı atama teklifini kabul ettim. Israrla başka arkadaşlar görev alsın dememe rağmen o dönemde milletvekili ve il başkanı ‘Arkadaşlar Fethiye’yi toparlayın, güçlendirin’ deyince teklifi kabul ettim. 5 Ocak 2014’te atandım. Mart ayında yerel seçimlere girdik. AK Parti yüzde 27 oranı ile seçimi tamamlamıştır. Ardından gelen arka arka seçimlere girdik. Toplam 8 yıla yakın başkanlık yaptım. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son 5 yılda, 1 Aralık’ta görevi bırakıncaya kadar sisteme kayıtlı olan 2 bin 500’e yakın faaliyet gerçekleştirdik. Hep insana hizmet odaklı çalıştık. 8 bin 500 civarındaki üye kaydını 13 bine çıkardık. Aktif ulaşılabilir üyelerimiz var” dedi. 

HİÇBİR ZAMAN CHP’YE OY VERMEDİM 
Program boyunca AK Partili olduğunu sık sık vurgulayan Kadir Sarıhan, “İhraç kararı beni bağlamıyor. Hiçbir zaman CHP’ye oy vermedim. Hiçbir zaman CHP’yi desteklemedim. Yasak olsa da buradan söylüyorum; son yerel seçimde de kabine girdim telefonumla da çektim. Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi ve meclis üyeliği için verdiğim oyları telefonumla çektim. AK Parti’me oyumu verdim. Ben vicdanımla baş başayım. Beni ne ilçe, ne üst teşkilat ne il başkanlığı ilgilendirir. Önce vicdanımla baş başa kalırım. Oyumu kullanırım. Herkesin düşüncesine saygım var. Hiçbir şahıs benim gönlümden AK Parti’yi sökemez. Bu partide misyon ve vizyon bana uygun hale gelmedi dersem ya da vatandaş olarak ihtiyaçları karşılamıyor dersem AK Parti’den ayrılırım. Öyle olsaydı gider istifamı verirdim. Bugün kimin ne konuştukları önemli değil. İstifa etmeyi hiç düşünmedim, düşünmüyorum. Emeğim olan 18 yıllık AK Partimin başarılı olması için çaba harcadım, harcamaya da devam edeceğim. Tezvirat yapanlar vicdanları ile baş başa kalacaktır. AK Parti’yi son 2 sene seçime hazırlamışım. Bütün oyuncular hazır, parti olarak hazır. Kendi namıma AK Parti’de görevi ticaret menfaatim için yapmadım. 2 bin 500’e yakın etkinliği gece gündüz AK Parti için yaptım. Gücümü beklentisizliğimden alıyorum” dedi. 

BENDEN DESTEK İSTEMEDİLER 
Seçim öncesi ve seçim sürecinde kendisinden bir destek istenmediğini de anlatan Sarıhan, “Bizde seçim öncesi bir SKM oluşur. İlçe başkanı ve SKM sorumlusu seçimi birlikte götürür. Program özel olarak dizayn edilir. SKM başkanlığı programı yapar, ilçe başkanlığı bu program doğrultusunda aday ile birlikte çalışır. Görevi devralan arkadaşlarımız benden hiçbir şekilde destek istemediler. Açık ve net söylüyorum istemediler. Bana hiçbir surette ilçe başkanlığı ya da aday tarafından görev teklifi gelmedi. Bu konuda sahada şahitlerimiz mevcut. Gelseydi memnun olurdum. Sadece bir kez yani aday açıklandıktan sonra meclis üyeliğine girmesini istedikleriniz varsa müracaat etsinler dediler. Zaten meclis için aday adaylığı müracaatı yapılıyordu. Verimli olabileceğini düşündüklerimizden seçebilirsiniz dedim. 18 yıl içinde teklif edilen görevleri seve seve yaptığımı bilenler, bir teklif gelmiş olsaydı o görevi de yapacağımı kamuoyu biliyor” ifadelerini kullandı. 

SEÇİMİ KAYBETTİREN OLAMAM 
Kadir Sarıhan seçimi kaybettirdi şeklindeki algıları tezvirat olarak değerlendirerek, “Eğer böyle bir şey düşünüyorsanız bu insana neden sahip çıkmıyorsunuz. Neden yanınıza almıyor, görev vermiyorsunuz. Ancak buna saygı duyuyorum. Ben kaybettirdim diye düşünmüyorum. Ne kadar ne yapılması gerekiyorsa biz takımı maça hazırladık. Geriye çekildik. 1 Aralık 2018’de istifa edip, aday adayı oldum. Kimse baskı yapmadı. Ben belediye başkan aday adaylığı için istifa ettim. Koordinatörlerin görüşmesi sonucu istifa ettim. 970 ilçenin 170 katılımcı ile siyaset akademisi açan ilçe başkanıyım. Hangi görevi verselerdi seçim döneminde yapardım. Şu ihraç kararı ile birlikte AK Parti’yi şaha kaldıracaklarını düşündüler de bu kararı aldılarsa yemin ederim saygı duyuyorum ve mutluyum. Biz böyle rahat çalışacağız, AK Parti başarıya ulaşacak diyorlarsa buyurun şaha kaldırsınlar. AK Partiliyim, destekliyorum. Bu kararlarına da saygı duyuyorum” dedi. 

TEKLİFLER GELMİŞTİ 
Sarıhan tam 3 saati aşkın program süresinde aday olarak açıklanmamasının ardından bazı siyasi partilerden birlikte çalışalım tekliflerinin geldiğini de belirtti. Sarıhan, “CHP, DP ve İyi Parti’den beraber çalışma talepleri geldi. Hatta belediye başkan adayı da olmamı istediler. Ancak bütün görüştüğümüz diğer siyasi partilerdeki arkadaşlarımıza “AK Partiliyim. Teklifinize teşekkür ediyorum. Siyasete AK Parti’de başladım, AK Parti’de devam edeceğim dedim. Bir partide 8-10 belediye başkan aday adayı olur, bir belediye başkan adayı çıkacaktır. Biz bu bilinçte insanız. Dışarıda yapılan tezviratlar beni ilgilendirmiyor. İnanın adaylık konusunda çok ciddi arayanlar oldu. Bir hırs içinde de değildim. Öyle olsaydı başka partilerden gelen teklife evet derdim. Alırdım almazdık, bu niyetimizi ortaya koymadık. Bunu defalarca beyan ettim. Bu ihracın benim için bir hükmü yok. Benim yüreğim AK Partili… AK Parti’ye küsmedim küsmemde… Bu memlekette malını varlığını ortaya koyup da asılan liderleri de biliyoruz. Biz o insanların tırnağı bile olamayız. Bugün de yarın da en iyisi AK Parti’dir. Ben AK Parti ve ülke demokrasimize destek vermeye devam edeceğim” dedi. 

ASLI VARKEN TAKLİTLERİ YER BULAMAMIŞTIR 
Eski Başbakan Davutoğlu ile eski Bakanlardan Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları içinde yer alacak mısınız? Bu kurulacak partilerin geleceğini nasıl görüyorsunuz sorusuna Sarıhan, “Türk siyaset hayatında yaşadığım süre içerisinde aslı varken taklitleri asla yer bulamamıştır. Başka oluşumların başarılı olup olmayacağı zaman içerisinde belli olacaktır. Bugün ustalık dönemine geçmiş bir Cumhurbaşkanımız ve ekip varken, istikrarlı hizmet yapılırken özellikle terörü kurutmak için başarılı bir harekat devam ederken dış ilişkilerimizi çok iyi takip ederken farklı bir şey düşünmem mümkün değil. Dün olduğu gibi yarın da AK Parti mücadelesinin içinde olmaya devam edeceğim. Düşüncelerimde hiçbir şey değişmez. AK Parti bugün dimdik ayakta görevine devam ederken saygımı ortaya koymayı sürdüreceğim. Dedikodu kısmı beni ilgilendirmiyor. Bir bölgesel ve bir ulusal bir gazete yeni partilerle ilgili olarak hakkımda bir niyet okuma haberi yaptı. Ben iftira olarak kabul ediyorum. Beni ilçe başkanı olacak, il başkanı ile görüştü gibi yakıştırmalarda bulundular. Hiçbiri doğru değil. Bu gazetelere dava açma hazırlığında olduğumu da bildiriyorum. Yani böyle bir şey yoktur. Düşüncemde de yok. Böyle bir şey olsa mertçe çıkar açıklarım. Kimseden çekinmem. Siyaset bir hizmet aracıdır. AK Parti’de siyaset yaptım, yapacağım. Eksiklikleri olsa dahi AK Partimin hizmetlerini desteklemeye devam edeceğim. Düşüncem değişmedi, değişmeyecek başkaca bir oluşum içinde kimseden teklif gelmemiştir. Kimseyle temasa geçip, böyle bir niyet ortaya koymamışımdır. Dün geçmişte birileri için karar verenler, bugün başkaları için oluşum adına adım attılar; hareket ettiler. Başka partilerde, AK Parti’de de oldu. Dolasıyla bugün, yarının neyi getireceğini bilmek mümkün değildir. Bugün ilçe teşkilatları ilçede görev alanlar vardır. Yarın olmayacaklardır. İl teşkilatlarında olanlar, milletvekilliğinde olanlar bugün vardır yarın olmayacaktır. AK Parti bugün ayakta ise ben ona bakıyorum. İlçe, il teşkilatları geçicidir. Hiyerarşi içerisinde biz görevlerimizi yaptık. Saygımızı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın ve partimizin başarılı olmasını isterim. Biz kıskanmayız, alkışlarız” dedi.

ASLA PARTİMİZİ VE ARKADAŞLARIMIZI ELEŞTİRMEDİM 
Kendisini ihraç kararına götüren sosyal medyadaki paylaşımlar ile ilgili olarak Sarıhan, “Partili arkadaşlarla parti içinde olumsuz şeyler konuşmak, yanlışları tartışmak normaldir. İstişare toplantılarında basına kapalı şekilde yapıcı eleştiriler olmuştur. Onun dışında ne sosyal medyada ne yazılı ve görsel medyada açık olarak niyet okumanın dışında hiçbir zaman parti çalışmalarını, partimizi veya partilileri asla eleştirmemişimdir. Sosyal medyam açıktır. A’dan Z’ye hiçbir yerine dokunmamışımdır. Merak eden herkes bakabilir. Seçim esnasında tezvirat yaptıkları gibi hiçbir zaman partimin aleyhinde çalışmam yoktur. Bunu diyenler iftira atmakta ve art niyetlidirler. Bir kez daha altını çizmek isterim. Ben görevde değilken de hiç kimseyi ve partimi eleştirmedim. Ben görevdeyken ancak çekmediğim kalmadı. 2014 yılında bir kısım badireler yaşandı. Son kongrede söylenenler belli. AK Partili olduklarını söyleyenler tarafından kongremiz iptal ettirildi. Hatırlayacaksınız ben bu seviyeye inerek konuşmak istemiyorum. Siyasetin cilvesidir. Görevim süresince arkadaşlar her türlü çileyi de yaşadık” ifadelerini kullandı. 

LÜTFEN HEMEN SAVCILIĞA ŞİKAYETE GİTSİNLER 
Aday ile ilgili olarak FETÖ kumpası kurulduğu iddiası da çok konuşuldu. Bu şekilde soru ve mesajlar var sorusuna Sarıhan, “Hayır efendim. Böyle bir konu yapmadım dememle kapanmaz. Ben rica ve ısrar ediyorum. Bu konuda yapılmış herhangi bir hareket varsa lütfen, derhal sabah saat 08.30’da savcılığa gitsinler. Şikayette bulunabilirler. Böyle bir şeyi yapacak biri değilim. Böyle bir şeyin olmadığını açık yüreklilikle söylüyorum. Bunlar niyet okumaktan öte gitmeyen, dedikoduya dayalı şeylerdir ya da bazı kişiler böyle görmek istiyordur. Ancak biz böyle de değiliz” dedi. 

SEÇMENE SAYGILIYIZ
Sizi partiniz belediye başkan adayı olarak göstermiş olsaydı seçimi kazanabilir miydiniz? sorusuna Sarıhan, “Varsayımla hareket etmek olmaz. Seçmen ne karar verirse saygılıyız. İyi niyetle çalışırdık. Arkadaşlarımız da iyi niyetle çalışmıştır ama olmamıştır. Biz de iyi niyetimizi gösterirdik. Ama sonucunu bilmek mümkün değil. Biz Muğla’da biri önceki dönemden 4 ilçe başkanı, belediye başkan aday adaylığı için istifa etmiştik. 4 aday da kazanmıştır. Bu memnuniyet vericidir. Emek veren, ter döken arkadaşlarımızın başarılı olmasını isterim. Bir kez daha tekrar ediyorum. Ben AK Partiliyim. İhraç kararı bir kağıt parçasıdır. Yüreğimi, AK Partililiğimi hiç kimse değiştiremez” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme