Sanayi Sitesinin Sorunları Ftso'nun Bölgesel Toplantısında Konuşuldu
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Sanayi Bölgesel toplantısında, küçük sanayi sitesi ve otogarda faaliyet gösteren işletmelerin sorunları görüşüldü. Toplantıda küçük sanayi sitesinin taşınması, eleman sıkıntısı, trafik ve park sorunu ile güvenlik problemi konuları gündeme geldi.
Çıralı: “Sorunların çözümü için çalışıyoruz”
Fethiye’nin son yıllarda hızla büyümesiyle, küçük sanayi sitesinin şehir içinde kaldığını ve fiziksel koşulları her geçen gün daha da zorlaştığını vurgulayan Başkan Çıralı, şöyle devam etti:
“Sanayide bulunan ve değişik iş kollarında faaliyet gösteren işletmelerimiz ne yazık ki üretime uygun çevresel koşullara, altyapı ve üstyapı tesislerine sahip değil. Mal indirme/yükleme esnasında trafik ve otopark sorunu da had safhada. Özellikle imalatçı firmalarımız, üretim kapasitelerine göre daha geniş alanlara ihtiyaç duyuyorlar. Ama ne yazık ki genişleme imkanları yok. Değişik bölgelerde depolar kiralıyorsunuz. Bu sorunlar yıllardır gündemde ama bir adım atılamadı. FTSO ve Esnaf Odası olarak üyelerimizden gelen sorunlarla ilgili üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Üye İlişkileri Sorumlumuz, sanayi bölgesindeki üyelerimizin büyük çoğunluğunu tek tek ziyaret etti, faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdi, sorunlarınızı tek tek not etti. Bu ziyaretlerde de işletmelerin yer darlığının yanı sıra sokakların darlığı, çöp kayteynırları ve güvenlik en önemli sorunlar olarak öne çıktı.
Sanayi bölgesindeki üyelerimizin yaşadığı sorunları kayda almak ve çözümü için yapılması gerekenlere dikkat çekmek amacıyla GEKA’dan da destek alarak, 2021 yılında Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Raporu hazırladık ve yayınladık. Gerek fizibilite etüdü raporumuzu gerekse siz üyelerimizden bize iletilen sorun ve talepleri, Fethiye Belediyesi ve ilgili kurumlarla paylaşıyoruz.
Esnaf Odamızın da bu konuyla ilgili çalışmaları var. Biz Odalar olarak üzerimize düşeni yaparak, durumu her yönüyle ortaya koyan rapor hazırlayarak ilgili kurumlara ilettik. Bundan sonraki aşama yeri belirlemesi. Aslında en büyük sorun da bu. Fethiye’de arsa, arazi fiyatları çok pahalı. Devletin bölgemizdeki arazilerinin çoğunluğu orman olduğu için yer bulmak çok zor. Orman da sanayi sitelerine yer tahsisi yapamıyor.
31 Mart’ta seçilen tüm belediye başkanlarımızla önümüzdeki 5 yıl boyunca bölgemiz için hep birlikte uyum içinde çalışacağımıza inanıyorum. Sanayide faaliyet gösteren siz üyelerimizin çözüm bekleyen sorunlarını her platformda kendilerine hatırlatmaya devam edeceğiz.”