Sanatçıların sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi Genç Siyasetçi Turhan Doğu, korona virüsü tedbirlerinden dolayı canlı müzik programı yapamayan müzisyenlere destek çıktı.

  • 1524

Bu kapsamda sosyal medyada başlattığı kampanya ise sanatçıların sesi olan genç siyasetçinin bu hareketi, canlı müzik icra eden sanatçılar tarafından büyük destek gördü. Belediyelerin sanatçılara destek olması için sosyal medya hesaplarından konserler organize edebileceğini vurgulayan CHP Üyesi Genç Siyasetçi Turhan Doğu, canlı müzik endüstrisinde yer alan sanatçıların büyük zorluklar yaşadığının altını çizdi. 

CHP Üyesi Genç Siyasetçi Turhan Doğu yaptığı açıklamada, “Bölgemizde korona virüsü sebebiyle zorluk yaşayan emekçilerimiz arasında bulunan, canlı müzik endüstrisinden evine ekmek götüren sanat emekçilerimiz için belediyelerimiz sosyal medya hesaplarından canlı konser yayını yapmalarına imkan sağlayarak bu zor günlerde yaşadıkları sıkıntılara destek olmalıdırlar” dedi.

Fethiye’de eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Pasha Haktan Koç konuyla ilgili açıklamasında, “20 yıldır çok sevdiğim Fethiye’mde yaşıyorum. 38 yaşındayım, ömrümün çoğunu burada geçirdim. Birçok düğün ve organizasyonda sahneye çıktım. Bu 20 yıllık serüvende Kaymakamlık, Fethiye Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Adliye, Fethiyespor okul çayları ile sayısız yardım gecelerinde defalarca bizim oğlan diyerek çağırıldım. Orkestramla birlikte hiçbir ücret talep etmeden sizin için eğlence benim için meslek hayatımı idame ettirdiğim işimi zamanımı sizler için harcadım” şeklinde ifadeler kullandı. 

Korona virüsü salgını ile gece hayatının kapandığını kaydeden Pasha Haktan Koç, “Kampanya için Turhan Doğu’ya teşekkür ediyorum. Benim mekanımda dahil biz yüzlerce garson, komi, şef, güvenlik görevlisi, müzisyen, DJ; 15 Mart’tan bu yana ani 58 gündür evlerimizdeyiz. Kendi imkanlarımızla yaşamaya çalışıyoruz.  Kaldı ki bizler kötü bir sezondan çıktık. Kış oldukça kötü geçti hepimiz günlük çalışan insanlarız. Yani iş sadece ben değil, tüm gece hayatı için bu durumda. Devletin bazı sektörlere tanıdığı destek paketlerinden de faydalanamadık. Eğer bu organizasyon için bir platform oluşturulacaksa ben elimden geleni yapmaya hazırım. Bizler sanatçılar olarak şarkı söylemeyi ve müzik yapmayı unuttuk. Evlerimize kapandık. Biz buna alışkın değiliz. Maddi anlamda da zor duruma düştük. Bizim borçlarımız ve faturalarımız işlemeye devam ediyor” dedi. 
 

Sanatçıların sesi oldu
Sanatçıların sesi oldu
Sanatçıların sesi oldu
Sanatçıların sesi oldu
Sanatçıların sesi oldu
Sanatçıların sesi oldu

Bakmadan Geçme