Şampiyonları Çiçeklerle Karşıladılar

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda 20 ve 30 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2022 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasına katılan öğrenciler Avrupa şampiyonu olarak döndü.

  • 623
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şampiyonları Çiçeklerle Karşıladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa şampiyonluğu ile Fethiye’ye dönen Türk kafilesi; Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla İl Satranç temsilcisi Murat Yenice, Fethiye İlçe Gençlik ve Spor  Müdürü Harun Reşit Yiğit ve vatandaşlar tarafından Fethiye iskelesinde çiçeklerle ve alkışlarla karşılandı. 2019 yılından sonra 2022 yılında da Avrupa Okullar Şampiyonasının şampiyonu Türkiye oldu. 23 ülkeden 195 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında oynanan final maçları ile sona erdi. 32 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği şampiyonada her iki sporcumuzdan biri madalya alırken, 5 altın, 6 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 16 madalya ile Türk ekibi büyük bir başarı ile döndü.
Ayrıca şampiyonada Türkiye en başarılı ülke ödülünü de kazandı. Fethiye-Rodos feribotu ile gelen şampiyonları karşılayan Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yaptığı konuşmada “Türkün zekâsını ve gücünü tüm dünyaya gösterdiğiniz için sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme