Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı

FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) tarafından düzenlenen programda Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı, bir seminer gerçekleştirdi. Temizlik malzemelerinin bağımlılık yaptığını ifade eden Şamcı,ekolojik ev temizliği ve çevre sağlığı hakkında bilgiler aktardı.

  • 1987
Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETAV Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe kadınlar büyük ilgi gösterdi. ErkanŞamcı söyleşisinde temizlik maddelerinin zararları ve doğru bilinen yanlışlar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Şamcı, diş macunu ve diş fırçası yerine misvak ya da çıra kullanılmasını tavsiye etti. 
Yaşama için gereken bakterilerin de çamaşır sularınca tehlikeye sokulduğunu kaydeden TV Programcısı Erkan Şamcı, “7 bin senedir kalıp sabundan daha hijyen bir temizlik maddesi yok. Karbonat ve sirkenin temizliğini keşfedin, köpüren diş macunlarından çocuklarınızı ve kendinizi uzak tutun. Doğal yaşamı belirleyenler misvak kullanıyor. Ağzımızın içindeki bakterileri bu macunlar öldürüyor. Tükürük bozulursa, vücudun koruyucu sistemi bozulur. Kullandığınız deodorantların içinde alüminyum var. Bu da meme kanseri ve alzaimer hastalığının davetçisidir. Bunun yerine Hindistan cevizi, mısır nişastası ve karbonatı karıştırıp kendi doğal deodorantınızı yapın” dedi.
Öte yandan dişlerin bal ile de temizlenebileceğine değinen Erkan Şamcı; “Bal macun kıvamındadır ve kullanımı son derece kolaydır. Tamamen de doğaldır...Ben ilk kez dişlerinizi bal ile fırçalayın dediğimde üniversiteler ve diş hekimleri büyük bir taarruza geçtiler. Halka açık bir şeyler söyleyeceğiniz zaman; altında çok sağlam olmayan bilimsel veriler olmadan konuşursanız iki şey olur...Ya halkı yanlışa sevk edersiniz, bu da çok büyük bir vebaldir. Diğeri de doğru bilenler tarafından linç edilirsiniz” ifadelerini kullandı. 


 

Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı
Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı
Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı
Şamcı, Doğru Bilinen Yanlışları Anlattı

Bakmadan Geçme