Salı ve Cuma Pazarı birlikte kuruluyor 

17 günlük kapanma nedeniyle daha önceden açılmayacağı bildirilen semt pazarları İçişleri Bakanlığı genelgesiyle cumartesi günü pandemi tedbirleri alınarak açılabilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 'Fethiye'de cumartesi günü tüm semt pazarları kurulacak. Fethiye merkezde Salı ve Cuma pazarı birlikte oluşturulacak' dedi.

  • 5016
Salı ve Cuma Pazarı birlikte kuruluyor 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 17 günlük kapanma devam ederken cumartesi günü Fethiye’deki semt pazarları da açık tutulacak. Saat 10.00 ile 17.00 arasında semt pazarları açık olacak olup, vatandaşlar pandemi tedbirleri altında sebze ve meyve alışverişi yapabilecek. Cumartesi günü Fethiye’de Perşembe pazarı, Cumartesi pazarı, Çalıca pazarı, Karagedik pazarı, Çiftlik pazarı ve diğer tüm pazarlarımız açık olacak diyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “ Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ile cumartesi günü kurulacak pazarın hazırlıklarını tamamladık. Üreticilerimiz ve tüketicilerimiz sosyal mesafe, maske ve hijyene mutlaka dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.
Karayiğit, “Çiftçi belgesi vermeye devam ediyoruz. Daha önce kapanmadan son güne kadar 6 memur sabah 7 akşam 7 çalıştık. Çoğu çiftçimizin belgesini bu sürede verdik. 2 memur ve ben buradayım, çiftçilerimizin sorunlarını dinlemeye ve belgelerini vermeye devam ediyoruz. Kapanmanın ilk günlerinde çiftçilerimiz sıkıntılar yaşadı. Çiftçilerimiz kapanmadan muaf ancak hale geldikleri zaman haldeki tüccarları bulamadık ilk bir iki gün. Odalar olarak bu durumu genel merkezimize ilettik. Görüşmeler sonucunda pazarların açılmasında fayda olacağı iletildi. Yoksa çiftçinin mahvolmasının bir anlamı yok, ürünleri elde kaldı. Bakanlarımız kararname ile haftada bir gün Cumartesi günü bütün pazarların açılmasına karar verdiler. Buradan vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize şunu söylemek isterim; pazarlarımızın hepsi açılacak ama hijyen kuralları, maske ve 3 metre mesafeye uymaları gerekiyor. Fethiye’de Salı ve Cuma pazarı birlikte açılacak. Giysi pazarının olduğu yere Cuma pazarcıları yerleşecek. Kapalı olan yere Salı pazarı yerleşecek. Perşembe pazarı, Cumartesi pazarı, Çalıca pazarı, Karagedik pazarı, Çiftlik pazarı ve diğer tüm pazarlarımız cumartesi günü faaliyet gösterecek. Bu süreçte zabıtalar denetim yapacak. Ayrıca bariyerler ile giriş çıkışlar kapatılacak” dedi. 
Karayiğit, Üreticilerin geçtiğimiz günlerde çok zor anlar yaşadığını ancak pazarların kurulması açıklamasıyla birlikte toptan halinde hareketlilik başladı. Şu anda fiyatlar; domates 2,5-3,5 , salatalık 2 tl, kabak 2 tl, patlıcan 2,25 tl pazar açılınca hareketlilik başladı. Çiftçimiz bu konuda memnun.” Diye konuştu.

Bakmadan Geçme