Salı Pazarı'nda giyim bölümü açılıyor

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını önleme tedbirleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi semt pazarlarında giyim, hediyelik eşya ve aksesuar bölümü 21 Mart itibariyle geçici olarak kapatılmıştı.

  • 3349
Salı Pazarı'nda giyim bölümü açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Salgınla başarılı bir şekilde mücadele edilmesi neticesinde normalleşme süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile korona virüsü tedbirleri kapsamında daha önce il, ilçe ve beldelerdeki mahalle ve semt pazarlarında; giyim, ayakkabı, çanta, oyuncak, zücaciye ve aksesuar gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına ilişkin alınan kararın, 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldığı belirtildi. Bugün kurulacak olan Fethiye Salı pazarında da giyim, ayakkabı, çanta, oyuncak, zücaciye ve aksesuar gibi ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan esnaflarımız tezgah açacaklar.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın 11 Mayıs itibariyle Türkiye’de bazı meslek gruplarının normalleşme sürecini açıklamasının ardından, semt pazarlarımızda yaklaşık 2 aydır kapalı olan giyim, tuhafiye ve ayakkabı bölümleri açılmış olacak. Her hafta kurulan Salı Pazarı’nda bu esnaflarımız, pandemi öncesindeki mevcut yerlerinde, tedbirlerini alarak tezgahlarını kuracaklar. Bizler salgın sürecinde manavlarımızı, giyimin olduğu bölüme almıştık. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürümüze yapmış olduğumuz toplantı neticesinde, önceki yerlerinde satış yapmalarına karar verdik. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamış olduğu genelge kapsamında faaliyetlerine devam etmeleri yönünde bir karar oluştu. Salı Pazarı geniş bir alanda kuruluyor. Esnafımızı bir caddede toplamak yerine, halkımızın daha geniş bir ortamda dolaşım sağlamasını ve belli bir alanda yığılmanın olmamasını amaçladık.  Zabıta ekipleri giriş ve çıkışlarda gerekli önlemleri alacak” dedi.

Salı Pazarı'nda giyim bölümü açılıyor
Salı Pazarı'nda giyim bölümü açılıyor
Salı Pazarı'nda giyim bölümü açılıyor

Bakmadan Geçme