Salı Pazarına Korona Ayarı

Koronavirisü tüm dünyayı ve ülkemizi de etkilerken Fethiye Salı Pazarı'nda bu salgına karşı alınan tedbirlere rağmen bazı vatandaşların uyum gösterdiği, bazılarının ise kurallara riayet etmeden alışveriş yaptığı gözlendi.

  • 5290
Salı Pazarına Korona Ayarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüsüne karşı vücut bağışıklığında etkili olduğu belirtilen sarımsak ve soğanın yanı sıra son günlerde büyük rağbet gösterilen patatesin de fiyat artışı dikkat çekti. Pazarın en pahalı ürünü ise kilosu 130 TL ile Kuzu Göbeği Mantarı oldu.
Fethiye’de Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda Koronavirüsüne karşı alınan tedbirler uygulanırken, alışveriş yapan vatandaşların bazılarının korumasız olması ve sosyal mesafeyi korumaması büyük dikkat çekti. Sabah ve öğle saatlerinde olmayan kalabalık, akşam saatlerinde oldukça arttı. Pazarcıların büyük bir bölümü Koronavirüse karşı maske ve eldiven kullanıp sattıkları ürünleri önceden poşetleyip tüketiciye sunarken özellikle alışveriş yapanların sosyal mesafeye aldırış etmemeleri dikkat çekti. Pazarda en yüksek fiyatla kilosu 130 TL ile Kuzu Göbeği Mantarı ilk sırada yer alırken sarımsak kilosu 80 TL ile ikinci sırada alıcı buldu. Kuzu Göbeği ve sarımsağın tane ve gramla satın alındığı öğrenilirken bu fiyatların Koronavirüsünün etkisinden kaynaklandığı öğrenildi. Salı Pazarı’ndaki sebzeler Araka 13 TL, Karnabahar 7 TL, Lahana-Enginar 4-5, Bezelye 5 TL, Bakla 5-7 TL, Kuru Soğan 3 TL, Yeşil Biber 5-7 TL, Patlıcan 2-3 TL, Kabak 3 TL, Kereviz 4 TL, Pırasa-Ispanak 4-5 TL, Çeri Domates 5 TL, Salatalık 4-5 TL, Patates 4 TL den satılırken, meyvalar ise Çağla 15 TL, Çilek 5-10 TL, Muz 8-10 TL, Portakal 3 kilosu 10 TL, Kivi 10 TL, Elma 3 TL, Armut 5-6 TL den satıldı.

Fethiye Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, ''Salı Pazarı’nda sabah ve öğle saatlerinde hemen hemen hiç yoğunluk yoktu. Akşam saatlerinde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlarımız ve pazarcılarımız Koronavirüs tedbirlerine uymaya çalışıyor. Zabıta görevlileri devamlı uyarıyor. Giyim bölümü bir süre daha kurulmayacak” ifadelerini kullandı.
 

Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı
Salı Pazarına Korona Ayarı

Bakmadan Geçme