• Haberler
  • Güncel
  • Saklıkent Teleferik ve Sosyal Tesisleri İçin Seydikemer Belediyesi'ne Tahsis Edildi Milletvekili Otgöz Açıkladı

Saklıkent Teleferik ve Sosyal Tesisleri İçin Seydikemer Belediyesi'ne Tahsis Edildi Milletvekili Otgöz Açıkladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı'nda, İlçe Başkanı Ali Büklü ve teşkilat üyelerinin katılımıyla geniş çaplı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye gündeminin ve Muğla'ya ilişkin yürütülen çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

  • 357

Milletvekili Otgöz, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Seydikemer İlçe teşkilatında verimli bir değerlendirme gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, uygulanan ekonomik programların başarılı bir şekilde sürdüğünü vurguladı. Reel ekonomiyi güçlendirme, yatırımları artırma, üretim ve ihracatı teşvik etme konularında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz şu açıklamalarda bulundu: 

“Seydikemer İlçe teşkilatımızda geniş katılımlı ve dinamik bir değerlendirme toplantısı yaptık. Ekonomideki gelişmeleri ele aldık.  Son dönemlerde Ülke olarak ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz.  Ancak bütün Dünyayı saran küresel sıkıntılardan çıkmak için ortaya koyduğumuz ekonomik program başarı ile devam ediyor.

Asıl olanın reel ekonomiyi güçlendirmek, ülkeyi yatırımla, üretimle, istihdamla, ihracatla büyütmek olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda, cari işlemler açığını kalıcı olarak düşürme yolunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Dış ticaret açığımız azalıyor. İhracatımızın artışı sürüyor. Merkez Bankamızdaki döviz rezervi artıyor. İnanıyoruz ki, ekonomimizdeki bu olumlu gelişmeler, kısa zamanda milletimize yansıyacaktır.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde maalesef bir yol kazası yaşadık. Sadece hedeftendir sapma söz konusu oldu. Şimdi nerelerde eksiğimiz, hatamız var bunları ele alacağımız bir döneme girdik. Bu yol kazasında; 22 yıllık iktidar sürecinin az da olsa yorgunluğu ve yıpranmışlığı da etkili oldu. 

AK Parti olarak biz halen en büyük ve en güçlü partiyiz.
AK Parti olarak, Genel Merkezimizle, Muğla’daki il ve ilçe teşkilatlarımızla çalışmaya devam ediyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz.

22 yıllık AK Parti İktidarlarımızda Muğla’mıza ve Seydikemer’e devasa yatırımlar kazandırdık. Seydikemer’e son 1 yılda kazandırdığımız ve devan eden yatırımlar şunlardır. 

2023 yılında açtığımız 150 yatak kapasiteli Seydikemer Devlet Hastanemizin ekip ekipman gibi ihtiyaçlarını çözdük. Hastanemizin rol grubunu yükselttik.  Bu şekilde, hastanemize branş, doktor ve tıbbi cihaz yönünden zengin bir hüviyet kazandırdık.

Yapımı devam eden; Seydikemer - Kalkan, Seydikemer - Söğüt bölünmüş yol çalışması ve Karabel Tünel inşaatı çalışmaları hızlandırıldı.

Seydikemer'e doğalgaz bağlanması için proje hazırlandı. Kamulaştırma çalışmaları başladı.
Seydikemer Gençlik Merkezi ve Seydikemer Belediyesi'ne ait mevcut futbol sahasının modernizasyonu projelendirildi. Üç adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası,10 adet basketbol potası,1 adet tip gençlik merkezi yapımı için 2023 yılında protokol imzalandı.

Kemer Mahallesi'nde  304 adet konut (+2kd) ve 8 adet dükkandan oluşan TOKİ inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesinin    ihalesi   2023 yılında yapıldı. İnşaatları devam ediyor.

26.000 metrekare arazi üzerine yapılacak Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor.
Seydikemer Adliyesi'nin açılması için yer tahsisi yapıldı. Açılması son aşamaya geldi.

SeydikemerÇobanisa Mahallesi'nde bulunan 2.700 dekar araziye Seydikemer tarıma dayalı ihtisas süt organize sanayi bölgesi kurulması için proje geliştirildi. Enerji ihtiyacını karşılamak için Seki-Sarıbaş Trafo Merkezi kurulumu planladı. Çalışmalar başladı. 

16 derslikli Ortaköy Ortaokulu ile16 derslikli Seydikemer Anadolu Lisesi'ni tamamlayarak, hizmete açtık. 
Yaklaşık 50 Milyon TL tutarında bütçeyle 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temelini attık. 
Sosyal Hizmet Merkezi açılması için proje hazırlandı, tahsis işlemleri devam ediyor.

Arsa Mahallesi'nde bulunan Hazine'ye ait arazi Saklıkent Teleferik ve SosyalTesisleri yapılmak üzere Seydikemer Belediye Başkanlığı’na tahsis edildi. Sulama, gölet ve baraj inşaatı çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakmadan Geçme