SAKLI CENNET SİZLERİ BEKLİYOR

Seydikemer İlçesi'nde Saklıkent'in ardından yerli ve yabancı turistler ile macera arayanlar yeni saklı bir cennet daha ortaya çıkardı. Fethiye'ye 35 kilometre mesafede olan Ören (Araxa) mahallesindeki Karanlık içi Kanyonu saklı bir cennet olarak yerli ve yabancı turistlerin keşfettiği çok özel kanyon olarak büyük rağbet görüyor. Karanlık içi kanyonuna gelen yerli ve yabancı turistler, Kanyon Restoran'da kahvaltıdan alabalığa, yörenin organik lezzetleri ile tanışıp saatlerce kanyon içerisinde macera yaşıyor.

  • 1900
SAKLI CENNET SİZLERİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antik Likya kenti olan Ören (Araxa)’de eşsiz bir doğaya sahip olan KaranlıkiçiKanyonu yürüyüş, tırmanma, yüzme aktiviteleri müdavimlerinin yanı sıra doğa fotoğrafı çekmek isteyenlerin büyük rağbet gösterdiği kanyon olarak da dikkat çekiyor. Son yıllarda büyük kentlerin gürültülü yaşamından kaçanların doğa ile buluştuğu alabalık tesislerinin yoğun olduğu bölgede, 4 kilometre uzunluğa sahip karanlık içi kanyonu maceranın yapılabileceği en önemli adres olarak dikkat çekiyor.

 

Ören Kanyonu, Seydikemer’e bağlı Ören Mahallesi’nde bulunmaktadır. Fethiye’den yaklaşık 1 saat uzaklıktadır. Ören Bölgesi’ne vardığınızda sizi bir alabalık tesisi karşılıyor olacak. Bu tesisin içinde bulunan restoran aynı zamanda kanyondan dönüşünde sizin için hazırlanmış nefis, taze alabalıklarımızı yiyeceğiniz yer olacak. Izgarada pişmiş taze alabalıkların lezzetinden bahsetmiyorum çünkü tatmadan anlamanız pek mümkün değil. KaranlıkiçiKanyonu’nun 0 noktasındaki Kanyon Restoran güler yüzlü personeli, organik lezzetlerle yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Buraya gelen misafirler istediği balığı seçip, anında servis yaptırabiliyor. Fethiye’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden turist gruplarının yoğun akın ettiği ÖrenKaranlıkiçiKanyonu, muhteşem güzelliği ile doğa turizminin son günlerdeki en aranılan noktalarından biri olarak ifade ediliyor.

 

Kanyonun daha başlangıç noktasında karşınıza çıkan manzaranın bile sizi cezbetmeye yetecektir. Başlangıç noktasında ayak bileklerimize kadar gelen bir su var. Güneş tepede kızgın bir vaziyetteyken, ayaklarınızı soktuğunuz suyun serinliği sizi hemen kendinize getirecek. Ören Kanyonu cennetin bu dünyadaki yansıması dediğimizde gerçekten de abartmıyoruz. Kanyona girdiğiniz andan itibaren sizi kucaklayan yeşilin 50 tonuna hayran kalmamak mümkün değil. En can alıcı noktası ise 2,5 kilometre yürüdüğünüze, kayalardan tırmandığınıza sizi asla pişman etmeyecek Karanlık İçi Mağarası… Yalnızca tek bir noktasından ışık alan ve o ışık süzmelerinin tüm alanı aydınlattığı mağarayı yüzerek geçiyorsunuz. Herkesin gözünün önünden gitmeyen, tarifi zor manzaralar vardır ya işte bu görüntü de tam olarak öyle…

 

KaranlıkiçiKanyonunda çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca dünyanın değişik bölgelerinden fotoğraf kulüpleri bölgeye akın etmeye başladı. Karanlık içi kanyonundaki kanyon restoran yetkilileri, “Gelen turist gruplarını aileleri, en iyi şekilde karşılayıp ağırlıyoruz. Kanyona ilgi oldukça yüksek. Burada kahvaltıdan balık ve et çeşitlerine kadar tüm hizmetleri veriyoruz. Organik sebze ve meyveler yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi ile karşılanıyor. Son günlerde Ören (Araxa) KaranlıkiçiKanyonu’na ilgi oldukça fazla. Bölgenin çekim merkezi haline geliyor” dedi.

 

Bakmadan Geçme