ŞAHİNER, 'KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI'

Fethiye Kaymakamlığı yaklaşan 4 günlük Kurban Bayramı tatili hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı nedeniyle Fethiye'de kurbanlık hayvan kesim yerleri ve diğer tedbirler, alınıp belirlendi. Kaymakam Muzaffer Şahiner, 'Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kuruluşların sorunluluğu altında gerekli görevlendirmeleri yaptık' dedi.

  • 884
ŞAHİNER, 'KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Fethiye’de Kaymakamlık, Belediye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar alınması gereken önlemler konusunda tüm hazırlıklarını tamamladı. Fethiye’de Kurban Kesim Komisyonu, Çatalarık Mahallesi’ndeki canlı hayvan satış yerinde hayvan pazarı kurulmasına; kesim yeri olarak da Çarıklı Et Entegre Tesisleri, Fethiye Kız Talebe Yurdu, Fethiye Talebe Yurdu, Saraybahçe Erkek Öğrenci Yurdu, Karaçulha Hal Caddesi, Güney Ege Yardımlaşma Eğitim Kültür Sanat Derneği’nde kesilebilecek. Bu yıl büyükbaş hayvan kesim ücreti 300, küçükbaş hayvan kesim ücreti 80 TL olarak belirlenirken; kesim yerlerinde veteriner hekimler ile din görevlileri de görev yapacak. Kurban edilecek koyun, keçi ve sığır cinsi hayvanların kulak küpeleri olup olmadığı da İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kontrol edilecek.

 

Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarının yetkililere bildirildiği ifade eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu bir biçimde geçirebilmeleri adına tüm tedbirler alınmıştır” dedi. Şahiner, “Ramazan ve Kurban Bayramı hepimizin kutladığı dini bayramlarımız… Ramazan Bayramı’nda ana konumuz trafik akışı, otopark ve misafirlerimizin rahat bir bayram geçirmesiydi. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımız dini vecibelerini yerine getirmeleri adına Fethiye Müftülüğü’nün sekretaryasını yaptığı komisyon toplantısını yaptı. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kuruluşların sorunluluğu altında gerekli görevlendirmeleri yaptık. Kesim yerleri belirlendi. Kurban kesimi öncesi ve sonrası ile ilgili hijyen tedbirlerini aldık. İlgili yerlere tebligatlar ve görevlendirmeler yapıldı. Bayramda hijyenik bir şekilde kesimlerin yapılması; hem çevreyi rahatsız etmemesi hem de görüntü anlamında olumsuz bir durum yaşanmaması için hassasiyetle çalışacağız. Aynı özveriyi vatandaşlarımızdan da rica ediyoruz. Turizm sezonunun devam ettiği bu dönemde yanlış anlaşılacak bir görüntünün oluşmamasını temenni ediyoruz. Kurban Bayramı’nda bölgemize yoğun bir talep olacağından dolayı hem trafik hem de asayiş tedbirleri anlamında güvenlik birimlerimiz çalışıyorlar. Planlama ve düzenlemelerin bir kısmı yapıldı. Misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlamak, trafik sorunu yaşamamaları için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızdan alınan kurallara uymalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme