Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Fethiye'de gece gündüz hummalı çalışmalar yapan Vefa Sosyal Destek Grubu, Kaymakam Muzaffer Şahiner yönetiminde 65 yaş üstü vatandaşlarla, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Şahiner, gerek Covid-19 tedbirlerinin uygulamasının gerekse yardım ekiplerinin yaptığı çalışmaları SED Medya'ya değerlendirdi. Şahiner, 'bu zorlu süreçte yöredeki tüm sıkıntıları el birliğiyle çözüyoruz. Vatandaşlarımızın hoşgörüleriyle istediğimiz başarılı sonucu alıyoruz. Herkes bulunduğu yerde kalsın' ifadelerini kullandı.

  • 3144
Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemiye karşı Fethiye’de de tedbirler artarak devam ediyor. Fethiye Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Emniyet ve Jandarma vatandaşların mağdur olmaması için sıkı önlemler alıyor. Fethiye Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım paketleri de dağıtmaya başladı. Kaymakam Muzaffer Şahiner, yapılan çalışmaları ve alınan tedbirlerin uygulamasındaki varılan sonuçları Sed Medya’ya değerlendirdi. Şahiner, “Ülkemizde Koronavirüsle mücadele başladığından beri Fethiye ilçemizde de virüsten dolayı neler yapılabilir, vatandaşlarımızı korumak adına tüm alınan tedbirleri biz de ilçe olarak devam ettiriyoruz. Bu konuda emniyet müdürlüğümüz, jandarma komutanlığımız tüm kurum kuruluşlarımızla beraber mücadele devam ediyor. Bildiğiniz gibi 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Vefa Sosyal Destek Gurubumuzla yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yine geçtiğimiz hafta sonunda malumlarınız olduğu üzere Muğla ilini de kapsayan Sokağa Çıkma Yasağı uygulandı. Bu Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili vatandaşlarımız gerçekten çok hoşgörü gösterdiler, anlayış gösterdiler. İlçemizde biz hem emniyet ekiplerimizle hem jandarma komutanlığımızın ekipleriyle beraber bu yasağın uygulanmasında dört benzin istasyonunun, fırınının, eczanelerin açık kalmasıyla beraber çok ciddi sıkıntı yaşanmadı. Vatandaşlarımızın anlayışları için teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte emeği geçen tüm kurum kuruluşlarımıza, Vefa Sosyal Destek Grubumuzdaki arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki iş yerlerinin kapanmasıyla beraber vatandaşımızın sıkıntısını biliyoruz. Bu anlamda ilçemizde de 1663 kişiye biner lirası Sosyal Yardımlaşma Vakfı, emniyet, jandarma, PTT müdürlüğü personelleri tarafından teslim edildi. Yine yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza İkinci Faz diye adlandırdığımız yardımın bu hafta içerisinde gelmesini bekliyoruz. Onunla ilgili arkadaşlarımız mahalle mahalle hazırlıklarını yaptı. Oluşturduğumuz bu ekipler kanalıyla vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yine bununla beraber bu süreçte vatandaşlarımızın sıkıntılarına bir derece merhem olabilmek adına Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla yardımlar yaptık. Geçtiğimiz hafta 300’den fazla dosya, bunlara ilk defa yardım ulaştırıyoruz. Arkadaşlar dün dağıttılar, yine dağıtmaya devam ediyoruz. Yine ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarından Lokman Hekim Esnaf Hastanesi başta olmak üzere 150 koli gönderdiler, yine Müsiad 50 koli olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının bizlere gönderdiği gıda yardımları var. Bizler de bunu Sosyal Destek Grubumuz kanalıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da beklediğimizi diğer sivil toplum kuruluşlarından da ifade etmek istiyoruz” dedi.

Gerekli Hazırlık Yapılacak

Geçtiğimiz haftasonu uygulanan Sokağa Çıkma Yasağı’na uymayanlara ceza kesmek zorunda kalındığını ifade eden Kaymakam Şahiner, “140 vatandaşımıza biz istemesek de maalesef ceza kesmek zorunda kaldık. Bu bizim arzuladığımız bir şey değil. Ama bu kanunu özellikle halkımızın sağlığı anlamında uygulamak durumundayız. Biz yine sabahleyin arkadaşlarımızla gerekli değerlendirmeyi yaptık. Bugün öğleden sonra Emniyet Müdürümüz, Ticaret Odası, Esnaf Odası Başkanlarımız tekrar toplanacaklar. Yine önümüzdeki hafta da 4 benzin istasyonunu nöbetçi sağlayacağız, bir tüpçü dükkanını da arkadaşlarımız nöbetçi olarak belirleyecek. 30’a yakın fırınımız var. Onlarla ilgili hem telefon numaralarının paylaşılması hem hazırlık anlamında bu hafta çok daha hazırlıklıyız. Dolayısıyla zaten vatandaşımız da önceden duyduğu için gerekli hazırlığı yapacağını biliyoruz. Ve vatandaşlarımızdan da hafta sonu yapılacak Sokağa Çıkma Yasağı’na uymaları konusunda yine anlayış bekliyoruz” dedi.

118 Kişiye Seyahat İzni

Çok olağanüstü günlerden geçtiğimizi dile getiren Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Belki 70-80 yaşındaki insanların hiç rastlamadığı hiç birimizin ömrümüzde görmediğimiz sıkıntıları yaşıyoruz. Dolayısıyla bununla hep beraber mücadele etmemiz lazım. Birbirimize yardımcı olmamız anlayış göstermemiz lazım. Bildiğiniz gibi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasak. Dolayısıyla bu sıkıntısı olan vatandaşlarımız bize müracaat ettiğinde biz sıkıntılarını karşılıyoruz ama mesela hastanede acil durumlarda, cenaze durumunda zaten izin veriyoruz. İlçemizde olup da ilçe dışına gitmek isteyenlerin belirlenmiş ki bunlar doktor raporu, doktor randevusu, cenaze gibi maddeler var. Onlar olduğu zaman da o arkadaşlarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin dün itibariyle 118 kişiye seyahat izin belgesi verdik. Bunu da burada şantiyelerde çalışan, memleketlerine gitmeye çalışan insanlardı. Ama biz ısrarla şunu tavsiye ediyoruz. Herkes bulunduğu yerde kalsın” dedi.

Gerekli Kontroller Yapılıyor

Karantina altında yurtlarda bulunan vatandaşlarla ilgili olarak desteklerini sürdürdüklerini belirten Şahiner, “Bildiğiniz gibi 9 denizci arkadaşımız geldi. Bunlar gemiden geldikleri için onları yurdumuzda misafir ediyoruz. Yemeklerini kendilerine ulaştırıyoruz. Bunun dışında şüphe durumunda olanlara karantina uygulananlar var. Bunlarla ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğümüz gerekli kontrolleri yapıyor. İlçemizde de bu tip olan vatandaşlarımız var. Evlerinde izole durumunda. Onları zaten takip ediyor arkadaşlarımız. Evsizlerle ilgili de herhangi bir müracaat olduğunda Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak kapımız açık. Şu anda 10’a yakın vatandaşımızı Otelcilikte misafir ediyoruz. Bu zorlu dönemde basınımızın göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz. Fethiyeliler’e teşekkür ediyoruz. Biraz daha anlayışla bu hastalığı hep beraber yeneceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''
Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''
Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''
Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''
Şahiner ''COVID-19'u Hep Birlikte Yeneceğiz''

Bakmadan Geçme