Sahil bandı ve plajlarda sakinlik 

Ağırladığı turist sayısı açısından gözde turizm merkezleri arasında yer alan Fethiye'de, korona virüsü salgını kapsamında alınan yeni önlemler uygulanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararların ardından sahil bölgelerine giriş çıkışların yasaklandığı ilçede sahil bandı, kordon boyu ve Çalış Plajı'nda görevliler dışında kimsenin kalmadığı gözlendi. 

  • 7421
Sahil bandı ve plajlarda sakinlik 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Ağırladığı turist sayısı açısından gözde turizm merkezleri arasında yer alan Fethiye’de, korona virüsü salgını kapsamında alınan yeni önlemler uygulanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararların ardından sahil bölgelerine giriş çıkışların yasaklandığı ilçede sahil bandı, kordon boyu ve Çalış Plajı’nda görevliler dışında kimsenin kalmadığı gözlendi. 

İçişleri Bakanlığı dünyada etkili olan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında park, mesire ve piknik yerleri ile ilgili ek genelge yayınladı. Yayınlanan genelgede, “Hafta sonlarında vatandaşların sahil bantları, mesire, piknik, alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabilir” denildi.

Sabah saatlerinden itibaren Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Şehit Fethi Bey Parkı’nda bulunan özel güvenlik görevlileri çevrede denetimler gerçekleştirdiler. Kordon boyu ve sahil bandındaki yürüyüş ve bisiklet yollarına da sakinlik hakim olurken, polis ekipleri bazı vatandaşları evlerine gitmeleri yönünde uyarılarda bulunduğu bildirildi. 

Öte yandan Fethiye Belediyesi hoparlöründen yapılan ilanlarla vatandaşlar bilgilendirilmeye çalışıldı. Yapılan ilanda, “İçişleri Bakanlığı’nca; sahil kenarlarında oturmak, yürümek, koşmak, spor yapmak, balık tutmak, piknik sahalarında, parklarda, yeşil alanlarda piknik yapmak yasaklanmıştır. Yasağı ihlal edenler hakkında, Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında para cezası uygulanacaktır. Sevdikleriniz ve kendi sağlığınız için lütfen evde kalınız” ifadeleri kullanıldı. 

İl/ilçelerde Vali ve Kaymakamlar tarafından belediye merkezi sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için ikaz/anons yapılacak. Kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılacak. Söz konusu tedbirlere ilişkin Vali ve Kaymakamlar tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. ve 72. maddeleri gereğince gerekli kararların alınacak. İl ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde gerekli çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanarak uygulanacak.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacağı bildirildi.


 

Bakmadan Geçme