Sahil Bandı sözleşmesi 16 Mart'ta bitti

Fethiye Sahil Bandı'nı Fethiye Belediyesi'nden ihale ile alıp yap-işlet-devret modeliyle düzenleyen ve 10 yıl boyunca mekanlardan kira geliri elde eden Buba İnvest firmasının sözleşme süresi doldu. Fethiye Belediyesi, ilgili şirketten yerin boşaltılmasını talep ederken şirketin çıkmayıp hukuki süreç başlattığı öğrenildi. 

  • 2507
Sahil Bandı sözleşmesi 16 Mart'ta bitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Sahil Bandı’nda 16 ayrı işletmenin yanı sıra balıkçı barınağının da bulunduğu alanda, Buba İnvest, düzenleme yapmış ve 10 yıl boyunca işletme hakkını elde etmişti. Fethiye Belediyesi’nin ihale ile Buba İnvest adlı şirkete yap-işlet-devret modeliyle verdiği sahil bandının işletme hakkı, geçtiğimiz 16 Mart’ta doldu. Fethiye Belediyesi, ilgili şirkete sürenin bittiğini bildirip devir teslim yapmasını istedi. İlgili şirkete Fethiye Kaymakamlığı aracılığıyla gönderilen yazıya, henüz cevap gelmezken şirketin hukuki sürece girip süre kazanmaya çalıştığı öğrenildi. 
YILLIK 10 MİLYON KİRA İDDİASI
İlgili şirketin sahil bandı üzerinde toplam 16 işletmenin yanı sıra balıkçı barınağına bağlayan tekneler dahil yıllık 10 milyon TL civarında kira aldığı da iddia edildi. Hollanda bağlantılı şirketin pandemi döneminde bile işletmelerden kira aldığı ve aksatılmasını istemediği de kaydedildi. Fethiye Belediyesi, pandemi boyunca işletmelerin kullandığı yerlerden işgaliye bedeli almazken firmanın ise işletmelerden kira talep etmesi de işletme sahipleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Fethiye Belediyesi’nin sahil bandını yeniden belediyeye kazandırıp işletmelerle kira bedelleri üzerinde makul düzenleme yapması bekleniyor.
 

Sahil Bandı sözleşmesi 16 Mart'ta bitti
Sahil Bandı sözleşmesi 16 Mart'ta bitti
Sahil Bandı sözleşmesi 16 Mart'ta bitti

Bakmadan Geçme