Sağlık çalışanları anısına fidan dikildi

Seydikemer Belediyesi ve Muğla Tabip Odası, Kovid-19 pandemi döneminde vefat eden sağlık çalışanları anısına fidan dikimi gerçekleştirdi

  • 759
Sağlık çalışanları anısına fidan dikildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden bugüne kadar en ön safta mücadele edip vefat eden sağlık çalışanları unutulmadı. Seydikemer Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde vefat eden sağlık çalışanlarını unutturmamak için ‘Sağlık Çalışanlarımız Anısına Ağaç Dikiyoruz’ fidan dikimi programı gerçekleştirdi. Seydikemer Menekşe Mahallesi’nde belirlenen alanda gerçekleştirilen anlamlı programda Seydikemer Belediye Başkan Vekili Levent Tosun ve Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin hazır bulundu. Fidan dikim programına Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Zeynep Yücesoy da katıldı. 
“UNUTMAYACAĞIZ”
Kovid-19 pandemisi nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Seydikemer Belediye Başkan Vekili Levent Tosun, “Bu ağaçlar şehrin merkezinde olduğu için her zaman bakımları yapılacaktır. Kovid-19 salgını nedeniyle vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Kayıplarımız çok fazla oldu. Onlar çok büyük fedakarlık yaptılar. Onları anmak amacıyla ağaç dikimi gerçekleştirdik” diye konuştu. 
“AŞILAMA BULAŞ RİSKİNİ ENGELLEMİYOR”
Herkesin tedbirlere uyması gerektiğini hatırlatan Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, 385 sağlık çalışanının vefat ettiğini, bunun 150’sinin hekimler olduğunu kaydetti. Şahin; “Umarız ki daha etkili tedbirler olur. Kısa sürede pandemi sonlanır. Umarım daha iyi günler yaşarız. Bu sorumluluk herkesin. Vatandaşlar ve sağlıkçılar olarak bizim, yerel yönetimler olarak sizin, hükümetin ve bakanlıklar olarak onların. Yani herkes üzerine düşen tedbiri, görevi yerine getirirse can kaybı yaşamadığımız dönemler olur. Aşılama dönemi bizleri rahatlatıyor ama aşılama her şey değil. Aşılama çok hızlı olursa hastaneye yatış ve ölümleri azaltıyor. Hasta bulaşını engellemiyor. O yüzden tedbirleri sıkı tutmalıyız” ifadelerini kullandı. 


 

Sağlık çalışanları anısına fidan dikildi
Sağlık çalışanları anısına fidan dikildi

Bakmadan Geçme