Sadet Kansız 'Vatandaş bu yükü kaldıramaz'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız gelen zamlar nedeni ile vatandaşın çok zor durumda olduğunu belirterek 'Vatandaşımızın bu yükü kaldırabilmesi artık mümkün değil' dedi.

  • 862
Sadet Kansız 'Vatandaş bu yükü kaldıramaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari Ücret’e 2022 yılı için %50.04 emekliler için %25.7 zam yapıldığını ama bu zamların daha Ocak Ayı bitmeden eridiğini ifade eden Sadet Kansız “2021’de üretici enflasyonu bunların verdiği rakamla %54,7 ama ENAK % 88 diyor. İşçiye,emekliye ,memura mağdur etmeyeceğiz diyerek verdikleri zam ortada.Maaşına zam gelen vatandaş daha zamlı maaşını almadan karnını nasıl doyuracağını, çocuğunu nasıl okula göndereceğini düşünmeye başladı. Tüm vatandaşlarımız mutsuz.Artık kimsenin yüzü gülmüyor. İktidar ise sanki başka bir memlekette yaşıyormuş gibi bu durumu görmezden geliyor” dedi.
“Cebinize koyduğunuz para enflasyonla birlikte tükeniyor”
2022 gecesi doğal gaz zammının  %20’den %120’ye kadar ulaştığını ifade eden Sadet Kansız “2021’de 8 kez konutlara, 15 kez sanayiye zam yapıldı. Mutfak tüpüne 21 kez zam yapıldı. Benzine 15-16 kez. Enflasyon öyle bir şey ki, her an sizin cebinizden bir şey çalan hırsız gibi, cebinize koyduğunuz para enflasyonla birlikte tükeniyor. Bu durum üretici tarafında da böyle. Sanayide kullanılan doğal gazın metre küpü 1400 lira iken şimdi 6300 lira. 4 misli artmış. Avrupa’da da enflasyon yüksek diyorlar. Avrupa’da bu yıl beklenen enflasyon %4,2. Türkiye’de çıkması beklenen enflasyon TÜİK’in enflasyonu yani saptırılmış enflasyon %30-40 bandında. Avrupa’da gelecek yıl enflasyon beklentisi %1,6, Türkiye’de gelecek yıl enflasyon beklentisi Mart’a kadar %40. Üstelik TÜİK’e göre ve gerçek rakamları vermemesine rağmen. Böyle bir enflasyon altında halk geçim sıkıntısı çekiyor” diye konuştu. 
“Aralık ayında 200 lira olan bir fatura ocak ayında 350 lira olacak”
Yılbaşı akşamı elektriğe yapılan zamlar hakkında da görüşlerini söyleyen Sadet Kansız “150 kw saate dayalı olarak yapılan zamlar %50, %120. Kademeli dediğiniz zam, zaten bir çamaşır makinesi, buzdolabı iki odalı evde bekâr yaşıyor olsa yarım kw saati doldurur. Aralık ayında 200 lira olan bir fatura ocak ayında 350 lira olacak, 350 lira olan ise 425 lira olacak. Yani artık buna can dayanması, vatandaşımızın bu yükü kaldırabilmesi artık mümkün değil. Ve bunun sorumlusu da kesinlikle pandemi değil, iktidardır” dedi.
 

Sadet Kansız 'Vatandaş bu yükü kaldıramaz'

Bakmadan Geçme