Saatcı, 'Yayla yolu öncelikli görevim olacak'

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı yıllardır tamamlanmayan, Yayla Yolu'nun bitirilmesinin öncelikli görevi olacağını belirtti.

  • 1015

Fethiye, Seydikemer ve Antalya arasında ulaşımı sağlayan yolda her gün onlarca kaza olduğuna dikkat çeken Milletvekili Adayı Saatcı, birçok insanın bu kazalarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin vebalinde, bu işi tamamlayan ilgililerin de sorumluluğu olduğunu kaydeden İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı; bölgenin en büyük sorunlarından birisinin ölüm yolunun hayat yoluna dönüştürülmesi olduğunu söyledi. İhaleye çıkarılmasına rağmen yolun yapılmadığını ifade eden Milletvekili Saatcı, tünel inşaatının önün de molozlarla kapatıldığını hatırlattı.

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı yaptığı açıklamada, “Sahipsiz kalmış Muğla’nın, unutulmuş Fethiye’nin, ihmal edilmiş Seydikemer’in vebal yüklü sorunudur Yayla Yolu. Yazıktır ya! Her gün kaza oluyor. Her yıl onlarca insanımızı kaybediyoruz. Bizim günahımız ne? İhaleye çıkarılıyor, yapılmıyor. Tünel açıldı önüne moloz yığıldı, tünel de kapatıldı. Fethiye ve Seydikemer başta olmak üzere, birçok ilçeyi Ankara’ya bağlayan yol burası. 60 kilometrelik bir yol Türkiye Cumhuriyeti Devleti için nedir? Bugün başlasan bitirirsin. Hala bu yol yapılacak. Bu yolda ölen insanın vebalinde, bu işi yapamayanların da sorumluluğu var. Bu vebalden kimse kaçamaz. Bölgenin en büyük sorunu, ölüm yolunun hayat yoluna dönüştürülmesidir. Bu yolun acilen bitirilmesi en öncelikli görevim olacak” şeklinde ifadeler kullandı.
 

Bakmadan Geçme