RUS PARAŞÜTÇÜ SAĞLIĞINA FETHİYE'DE KAVUŞTU

Fethiye Ölüdeniz'e tatile gelen 50 yaşındaki Rus uyruklu paraşüt tutkunu Babadağ'dan havalandıktan kısa süre sonra yaklaşık 25 metreden yere çakıldı.

  • 2062
RUS PARAŞÜTÇÜ SAĞLIĞINA FETHİYE'DE KAVUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Rus uyruklu turist ameliyat ile sağlığına kavuşturuldu. Omurgasındaki kırık giderilen MaximPetkov, ''İyileşir iyileşmez yine Ölüdeniz'e geleceğim, Babadağ'dan paraşütle atlayacağım. Fethiye Devlet Hastanesi beyin cerrahı Operatör Dr. Mehmet Ali Demirbaş ve Hastane personeline beni 2 haftada sağlığıma kavuşturdukları için teşekkür ederim'' dedi.
Gazeteci kız arkadaşı ile Ölüdeniz'e tatile gelen Rusya'da bir araba şirketinin müdürlüğünü yapan paraşüt tutkunu MaximPetkov, yaklaşık 2 hafta önce Babadağ'ın 1700 metrelik pistinden Ölüdeniz'e doğru uçuşa kalktı. MaximPetkov, havalandıktan kısa bir süre sonra paraşütü kapanınca yaklaşık 50-60 metrelik yükseklikten yere çakıldı. Çevredeki paraşütçüler tarafından UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istendi. Düştüğü yerden ambulansa alınan Petkov, Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tüm tetkikleri yapılan filmleri çekilen paraşüt tutkunu Rus turistin omurgasındaki kırıkların ameliyat ile düzeltilebileceği bildirildi. MaximPetkov, Fethiye Devlet Hastanesinde Beyin Cerrahı Operatör Dr. Mehmet Ali Demirbaş tarafından ameliyat edildi. Ameliyat sonrası tüm bakımları yapılan MaximPetkov, büyük oranla sağlığına kavuşup yürümeye başladı. Kız arkadaşı olayı anlatıp; ''Uçuş anında rüzgar vardı. Havalandıktan sonra paraşütü kapandı. Yaklaşık 2-3 bina yüksekliğinden yere düştü. Yedek paraşütünü açamadı. Hastaneye kaldırdık. Kısa sürede ameliyat edildi. Şu anda sağlığımıza kavuşuyoruz'' dedi.

''YİNE UÇACAĞIM''
MaximPetkov ise ''Hava şartları olumlu değildi ama uçmak istedim. Uzun yıllardır uçuyorum. İyileşir iyileşmez tekrar Babadağ'a çıkıp uçacağım. Ancak önce Rusya'ya gideceğim. Önümüzdeki sezon uçmak için yine Ölüdeniz'egeleceğim. Ben uçmadan yapamam. Beni sağlığıma kavuşturan Dr. Mehmet Ali Demirbaş ve hastane personeline teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
''CERRAHİ MÜDAHALE KAÇINILMAZDI''
Fethiye Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Mehmet Ali Demirbaş da ''Hastamız paragliding yaparken sert bir iniş yapmış. Yani 50-60 metre düzeyinden oldukça sert bir düşüş yaşamış. Bazı tetkiklerden sonra ciddi bir kırık olduğu, problemler yaratabileceği için 1 gün sonra cerrahi tedavi uyguladık. Hemen cerrahi tedavi uygulayarak bir üst ve alt bölgesindeki vertebraları birleştirerek tedaviyi gerçekleştirdik. Hastamız paragliding’i çok seviyor. İyileştikten sonra tekrar atlayacağını söyledi. Bu sezon olmaz ama 1 sezon sonra uçabilecektir. Kendisi Moskova’da yaşıyor.Kendisiyle iyi bir iletişim kurduk. Bu sayede iyi bir tedavi sağlamış olduk. Birkaç gün sonra taburcu ederek Rusya’ya uğurlayacağız'' ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

 

Bakmadan Geçme