Restoranların zam çıkmazı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Yağdan elektriğe, etten tavuğa kadar her ürüne gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün zayıflaması restoranların müşteri kaybetmesine yol açtı.

  • 1781
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Restoranların zam çıkmazı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyonun yükselmesi her sektörde olduğu gibi restoran sektöründe de büyük sıkıntılara yol açtı. Ardı ardına her ürüne gelen zamlar karşısında yemek fiyatlarının yükselmesi restoranların müşteri kaybetmesine neden oldu.Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgını süresinde dükkanlarını açamayan restorancılar tam sıkıntıdan kurtulduk derken bu sefer de enflasyon engeline takıldılar.

Haber
“DAYANABİLDİĞİMİ KADAR DAYANACAĞIZ”
Artan fiyatların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Restoran İşletmecisi Ferdi Hökerek “Artan fiyatlar bizi olumsuz etkiledi. Doların çıkışına bağlı olarak gelen zamlar bizi eksi yönde etkiledi. Müşteri kaybımız olmaya başladı. Aldığımız ürünlerde yüzde 200,300’e varan zamlar geldi. Bizim bu fiyat artışlarını müşteriye yansıtmamız imkânsız. Kış ayında ekstra bir zam yapmak halkımızı ve bizleri zor duruma sokar. Mecburen dayanabildiğimiz kadar dayanmaya çalışıyoruz” dedi.
“MÜŞTERİLERİMİZİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”
Gelen zamları birebir yemek fiyatlarına yansıtmalarının mümkün olmadığını söyleyen Ferdi Hökerek “Ürünlere 1,2 lira zam yapabiliyoruz. Aldığımız malzemelere gelen zamları sattığımız ürünlere yansıtsak buraya müşteri gelemeyecek duruma gelir. Mümkün olduğunca halkımızı da düşünmek zorundayız” dedi.
“PANDEMİDEN SONRA İŞLERİMİZ DÜŞTÜ”
Yaşanan pandemiden de büyük ölçüde etkilendiklerini ifade eden Ferdi Hökerek “Pandemi başlı başına dünyada bütün sektörü etkilemiş durumda. Pandemiden sonra müşterilerimizde bir düşüş oldu. Hastalıktan korkup dışarıda bulunan mekanlarda yeme içme yapmak istemeyen insanlar var. Bu durumun da geçmesini umut ediyoruz” dedi.
Elektrik faturasına ortalama 6,7 bin lira ödediğini söyleyen Ferdi Hökerek “ Yazın ise 8 bin liraya kadar çıkıyordu. Yeni zam henüz gelmedi. Uygulanan zam gelirse herhalde 12 bin lirayı geçer diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haber

Bakmadan Geçme