Resimlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadılar

Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören özel çocukların katıldığı 'Timothy Limos ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi' projesi gerçekleştirilen sergi ile son buldu.

  • 982
Resimlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Timothy Limos ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği hibe programı kapsamında Türk Çocukları Eğitim Vakfı (TÜÇEV), MK San-art desteği ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın faydalanıcı kuruluş olarak desteklendiği proje… 20 Temmuz Cumartesi günü başlayan etkinlikte öğrenciler, orijinal fotoğrafları üzerinden pop art portre çalışması yaptılar. Ortaya çıkan eserler, Erasta Alışveriş Merkezi’nde sergileniyor.

 

Yapılan açılış törenine Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı Sultan Sakıncı Karakuş ile öğrenci aileleri katıldı. Kendilerini resimleri ile ifade etmenin mutluluğunu yaşayan özel çocuklar, her bir parçasını kendi boyadıkları Fethiye Denizi isimli panoyu da halkın beğenisine sundular.

 

Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 4 değişik yerde gerçekleştirilen proje, Fethiye’de de başarıyla tamamlandı. 3 günlük çalışmanın sonunda çocuklarımızın el emeği ürünler burada sergileniyor. Hepsi çok mutlu oldular. Bu tür faaliyetlerimiz ilerleyen dönemlerde devam edecek” dedi.

 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı Sultan Sakıncı Karakuş açıklamasında, “Ankara’dan başladığımız proje Kütahya, Uşak ve Milas’ın ardından Fethiye’de gerçekleştirildi. Öğrencilerin kendilerini ifade etmesini sağlayıp, kendi kendilerine terapi yapmalarını sağladık” diye konuştu.

 

Fethiye’de bulunmaktan ve böyle bir ortamda bulunmaktan mutlu olduğunu kaydeden ABD’li Ressam ve Resim Öğretmeni Timothy Limos, “Fethiye’deki herkese teşekkür ediyorum. Bu projemizin son turuydu. Çok güzel bir sergi oldu. Destek olan herkese çok minnettarım. Türkiye’yi çok seviyorum ve yeniden geleceğim” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak konuşan Proje Koordinatörü Makbule Kalyon, “Her şey çok güzeldi. Bu projeyi devam ettirmek ve tekrar Fethiye’ye gelmek istiyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme