Rektör Çiçek'ten İnme Merkezi'ne ziyaret

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi'ni ziyaret etti.

  • 1061
Rektör Çiçek'ten İnme Merkezi'ne ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof. Dr. Ali Bayraktaroğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Çöl’ün de katılım sağladığı ziyarete, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan, Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülnihal Kutlu Günergin ve hastane idarecileri eşlik etti.
İnme Merkezi ile ilgili Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülnihal Kutlu Günergin; “İnme Dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık problemlerinden biridir. Yaşlı nüfusun artmasına paralel olarak inme hasta sayısı da artmaktadır. İnmede hala beyinde tam zarar görmemiş alanlar mevcuttur ve bunların kurtarılması hayati önem arz etmektedir. Zamana karşı yarış gerektiren bu durumlarda damar açıcı tedavi inmenin başlangıcından itibaren ilk 4,5 saatte verilmektedir. Ancak uygun hastalarda Girişimsel Nörologlar tarafından direkt damar içinden pıhtıyı çıkarıcı işlemler için bu süre 24 saate kadar artabilmektedir. Hastanemizde Girişimsel Nörolog Uzm. Dr. Utku CENİKLİ tarafından pıhtı çıkarıcı işlemler uygulanmaktadır. Bu nedenle tedaviye erken ulaşmak önemlidir. İnme merkezlerinin en önemli özelliği, Nöroloji Uzmanı yönetiminde 7/24 kesintisiz hizmet verecek merkezler olmasıdır. Bu sayede inme sonrası ölüm oranları düşecek kalıcı engellilik durumları en aza indirgenecektir. Yaptıkları başarılı çalışmalar için tüm ekip arkadaşlarımıza ve verdikleri destek için Rektörümüz Hüseyin Çiçek’e çok teşekkür ederiz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İnme Merkezi'nin faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme