'RATEM Yerel' Yerel radyoların güç birliği ve kararlılığıyla hayata geçti

Uzun zamandır çalışılan, her türlü altyapısı hazırlanarak kurulan RATEM Yerel uygulaması da devreye alındı.RATEM Yerel bugüne dek üye yerel radyoların ticari iletişimden (reklam, sponsorluk, ürün yerleştirme gibi) dünya standartlarında pay almasını sağlayacağı gibi, radyoların erişimlerini, ölçümlenmelerini ve yayınlanan reklamların raporlamasının akredite kuruluşlar (RİAK-Kantar A.Ş.) tarafından yapılmasını da sağlayacak.

  • 488
'RATEM Yerel' Yerel radyoların güç birliği ve kararlılığıyla hayata geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

RATEM Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bir reklam mecrası olarak yıllardır reklam harcamalarından hak edilen payı yeterince alamayan yerel radyolar için reklam verenlerin ve reklam ajanslarının da beklentilerini karşılayacak bir noktaya gelmiş bulunuyoruz.
RATEM üyelerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmanın sonucu, sektördeki tüm paydaşlar tarafından da merakla bekleniyordu.
Bu noktada, üzerinde uzun zamandır çalışılan, her türlü altyapısı hazırlanarak kurulan yüzde yüz RATEM iştiraki olan RATEM Bilişim A.Ş., Radyosfer uygulamasından sonra RATEM Yerel uygulamasını da devreye aldı.
RATEM Yerel; bugüne dek üye yerel radyoların ticari iletişimden (reklam, sponsorluk, ürün yerleştirme gibi) dünya standartlarında pay almasını sağlayacağı gibi, radyoların erişimlerini, ölçümlenmelerini ve yayınlanan reklamların raporlamasının akredite kuruluşlar (RİAK-Kantar A.Ş.) tarafından yapılmasını da sağlayacaktır.
Ayrıca reklamlar ilan edilen kampanya süresi kadar yayınlanacak, kaynağından doğrulatmadıkça hiçbir kampanya zamanından önce yayından kaldırılmayacak, radyoların il ve erişim bazlı rekabetçi fiyatlarına itibar edilecektir. Ücretsiz (free) reklam yayınlatma baskısı da olmayacaktır.
Üyemiz yerel radyoların yaklaşık 300.000.000 TL civarında gerçekleşen radyo reklam harcamalarından aldıkları pay oldukça semboliktir. Bu uygulama aynı zamanda toplam reklam harcamaları içinde genel olarak radyo reklam harcama payını da yükseltecektir.
Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu projede de tüm iş ve işlemlerimizi açık, şeffaf ve denetlenebilirlik ilkesi ile sürdüreceğiz.
Bundan böyle reklam, reklam veren ve reklam ajansları nezdinde tüm faaliyetler RATEM Yerel projesinde iş ortağımız olan AudioTime üzerinden yapılacaktır.
Sektörün gelişimi ve yaşanan sorunların çözümü için üyelerimizin güç ve desteğinin yarattığı enerji ile her mecrada büyük bir sabır ve kararlılıkla ilerliyoruz. Çalışmalarımızın bir mükafatı olarak, uzun uğraşlar ve titiz çalışmalar sonucunda gururla hayata geçirdiğimiz RATEM Yerel projesinin üyelerimize, markalara ve ülkemize yararlı olmasını diliyoruz.”

Bakmadan Geçme