Ramazan pidesi tezgâhlarda

On bir ayın sultanı ramazan ayı başlarken, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide 300 gramı 3.50 TL'den satışa çıktı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, tüm halkın ramazan ayını tebrik ederek, 300 gram pidenin 3.50 TL'den satıldığını bildirdi. Fırınların önünde sıcak pide kuyruğu oluşmaması için imalatın 1 saat önceden durdurulacağı ifade edildi. 

  • 1298
Ramazan pidesi tezgâhlarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan susamlı pide Fethiye’de 300 gramı 3.50 TL’den satışa çıktı. Pide kuyruklarının oluşmaması için 1 saat önceden üretimin durdurulup, satışın yapılabileceği belirtildi. Bazı fırınlarda el değmeden fırına atılıp pişirilen yine el değmeden fırından çıkarılan sıcak pideler erken saatlerden itibaren talep gördü. Kovit-19 tedbirleri içerisinde hazırlanan pideler vatandaşa sunulurken, yine sosyal mesafe ve maske tedbirleri ile satışı yapıldı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Fethiye’de 300 gram pide 3.50 TL’den satılmaktadır. Fırınlarda kuyruk oluşmaması için 1 saat önceden üretim duracak” dedi. Soydemir, “Ramazan ayı bizler için birlik beraberliğin, paylaşımın, sevgi ve saygının olduğu aylardır. Ramazan ayının esnaflarımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fırıncı esnaflarımız 300 gram pidenin 3.50 TL olması için bizlere başvurdu. Mazot, elektrik, un, maya, işçi ve dükkân giderlerinde artış olduğunu söylediler. Esnafımızda mağdur durumda… Bizlerde odamızda yönetim kurulu ile birlikte karar aldık ve üst birliğimize gönderdik. Üst birliğimizde onayladı. Bugünden itibaren 300 gram pide 3.50 TL oldu. Pandemi döneminde fırınlarda kuyruk oluşmaması için iftardan 1 saat önce üretim duracak. Satışlar devam edecek. Bu karar ile amaç; iftara yaklaşırken vatandaşlarımızın sıcak pide kuyruğu oluşturmasını engellemek” diye konuştu. 

HEYECANLIYIZ
Fethiye’de ki fırınlarda ramazan pidesi üretip satma heyecanı yaşandı. Fırıncılar oldukça heyecanlı olduklarını belirterek, geçen yıl 3 TL’den satılan pide bu yıl 3.50 TL dediler. 
Değirmen Fırın işletmecisi Sultan Aras, “İlk gün heyecanındayız. Emek harcıyoruz. Pidelerimiz sıcak sıcak çıkarıyoruz. Pide ramazan ayının vazgeçilmezi… Bu sene 300 gram pideyi 3.50 TL’ye satıyoruz. Geçen sene 300 gramı 3 TL’den satılmıştı. Pandemiden dolayı artış oldu. Vatandaşlarımızı biraz yorabilir ama zam gerekiyordu. Kuyruk oluşmaması için 1 saat önce üretimi durduracağız” şeklinde konuştu. 
 

Ramazan pidesi tezgâhlarda
Ramazan pidesi tezgâhlarda

Bakmadan Geçme