Ramazan öncesi alışveriş telaşı

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, alışveriş telaşı da başladı. Vatandaşlar marketlerden Ramazan ayı alışverişini gerçekleştirirken fiyatların geçen yıla 2-3 kat arttığını dile getirdiler. Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin kilosu 22 TL olduğu ifade edildi. Mendoz Market Sorumlu Müdürü Enes Tuna, 'Ramazan ayı öncesinde pandemi nedeniyle satışlarımız biraz düşük. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kendi imalatımız olan tahinin kilosunu 22 TL'den satışa sunuyoruz' dedi. 

  • 882
Ramazan öncesi alışveriş telaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, alışveriş telaşı da başladı. Vatandaşlar marketlerden Ramazan ayı alışverişini gerçekleştirirken; fiyatların geçen yıla 2-3 kat arttığını dile getirdiler. Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin kilosu 22 TL olduğu ifade edildi. Ramazan paketi bağışı yapmak isteyenler için alternatif imkanlar sunulduğu öğrenildi. 10-15 gıda ürününden oluşan paketlerin fiyatlarının 100-150 TL arasında olduğu kaydedildi. Hurma fiyatları ise paketler 10 TL’den başlarken; Medine hurması 65, Kudüs hurması da 70 TL’den satışa sunuluyor. Ramazan alışverişi yapan vatandaşlar, fiyatların geçen yıla oranla daha pahalı olduklarını belirttiler. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, yürüme mesafesinde olan vatandaşlar; Ramazan alışverişlerini yaptılar. Mendoz Market Sorumlu Müdürü Enes Tuna yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı öncesinde pandemi nedeniyle satışlarımız biraz düşük. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kendi imalatımız olan tahinin kilosunu 22 TL’den satışa sunuyoruz. Paket hurmaların kilosu 10 TL’den başlıyor. Medine hurmasının kilosu 65 TL, Kudüs hurmasının kilosunu ise 70 TL’den satılmaktadır. İçinde yağ, bakliyat çeşitleri ve diğer gıda malzemelerinin yer aldığı Ramazan paketlerinin fiyatları 100-150 TL arasında değişmektedir. Hayırseverlerin bütçesine göre paket fiyatları ve içerikleri değişmektedir. Şimdiye kadar 80-100 civarında paketi hazırladık. Yeni siparişler gelmeye devam ediyor, onun hazırlıkları devam ediyor. Tüm halkımıza hayırlı ve sağlıklı bir Ramazan ayı diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Ramazan alışverişi yapan vatandaşlar, fiyatların geçen yıla oranla daha pahalı olduklarını belirttiler. 


 

Ramazan öncesi alışveriş telaşı
Ramazan öncesi alışveriş telaşı
Ramazan öncesi alışveriş telaşı
Ramazan öncesi alışveriş telaşı

Bakmadan Geçme