• Haberler
  • Güncel
  • RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: 'RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?'

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: 'RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?'

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

  • 797
RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: 'RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, "İftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerekiyor, bir anda yüklenmek iyi bir sonuç vermeyecek. Özellikle Ramazan'ın ilk haftasında çok yoğun bir kabızlık sorunu oluyor, sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız, günde en az 2,5 litre su içmeliyiz" dedi.

Vatandaşların sağlıklı bir Ramazan ayı süreci geçirmesi için iftar, sahur ve iftar sonrasında tüketilen besinler önem taşıyor. Sahur ve iftarda yenilecek yiyecekler, su tüketimi gibi konulara ilişkin bilgiler veren Uzman Diyetisyen Arsal, tok tutacak ve susatmayacak besinlere yönelik tavsiyelerde bulundu.

“İFTAR SOFRASINDA HER GÜN MUTLAKA SALATA VE YOĞURT OLSUN”
Uzm. Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan Ayı'nda beslenme şekillerine yönelik bilgi verirken, doğru beslenmenin yollarını açıkladı. Arsal, “Bu ayda kesinlikle sahur yapmamız gerekiyor. Bu öğünü atlamamalıyız. Sahurda ise bir adet yumurta, zeytin, peynir ve bolca yeşilliğin olduğu bir kahvaltılık tüketebiliriz. Bu şekil bir beslenme, gün boyu tok kalmamıza yardımcı olacaktır. Eğer canımız tatlı isterse de bunun meyveden karşılanmasını öneriyorum. İftarı ise hurma veya zeytin ile birlikte su içerek açmalıyız. Sonrasında ise içilecek olan bir kâse çorba, uzun süren açlıktan sonra vücuda iyi gelecektir. Sonrasında ise 5-10 dakika yemeğe ara vermeliyiz. Bu durum midede sindirimi başlatarak hazımsızlığı önleyecektir. Sonrasında ana yemekte ise mutlaka protein olmalı. Yoksa kas kaybı yaşarız. Pilav, makarna gibi ürünlerin ise fazlasından kaçınalım. İftar sofrasında her gün mutlaka salata ve yoğurt olsun. İftardan bir iki saat sonra ise yürüyüş yapmayı unutmamak gerekiyor. En önemli nokta ise su tüketimidir. İftar ve sahur arasında mutlaka 2,5 litre su içilmesi gerekiyor. Su tüketimi yetersiz olursa gün içerisinde baş ağrısı olur ve oruç tutmayı zorlaştırır” dedi.
 

Bakmadan Geçme