Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 

Geçen sene Mart ayında temeli atılan ve Seydikemer'lilerin özlemle beklediği Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hükümet Konağı içerisinde yer alacak olan Nüfus Müdürlüğü'nün Tek Tip Tefrişat-Açık Ofis Projesi'yle yapılması planlanıyor. Proje hayata geçirilirse, Muğla içinde Menteşe'den sonra bu projenin uygulandığı ikinci ilçe, Seydikemer olacak.

  • 20100
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Gülyüz Yurdagül'ün haberine göre; Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İnşaatı devam eden Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası’nın son durumu hakkında SED Medya’ya bilgiler aktardı. İnşaatın istenilen doğrultuda gittiğini ifade eden Gökçekuyu, “Geçen sene Mart ayında sayın vekillerimiz Yavuz Bey ve Yelda Hanım’ın da katıldığı bir ortamda hep beraber temelini atmıştık. O günden günümüze kadar da bizlerin de takibiyle Valiliğimiz YİKOB’nın da takibiyle, belediyemizin de takibiyle inşaatlar istenilen seviyede, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan yapılıyor. Bir eksiklik ya da bir aksaklık şu an için yok. İsteğimiz ve gayretimiz Seydikemer’e yakışır, güzel binalar olması. Uzun ömürlü bir şekilde Seydikemer’in ihtiyacını görmesi, vatandaşımıza en güzel en iyi hizmetin verildiği mekanlar olmasını arzu ediyoruz. Bu yönde de gayret gösteriyoruz. Özellikle binanın içerisindeki tasarımda yani kurum müdürlerimizin yer alacağı, kendi birimlerinin yer alacağı katları dizayn ederken de vatandaşımızın en rahat, en kolay ulaşabilir şekilde hizmet alabilmelerini ön plana çıkarttık” diyerek, binaların vatandaşlar açısından kullanışlılığıyla ilgili açıklamasına devam etti. Vatandaşların en çok geldiği birimleri alt katlara koyduklarını dile getiren Kaymakam Gökçekuyu, “Daha az vatandaşın uğradığı ya da daha çok daire içerisinde memur vasıtasıyla yürütülen işlerin olduğu daireleri de biraz daha üst katlara koyuyoruz ki yaşlı vatandaşlarımız gelebilir, engelli vatandaşlarımız gelebilir. En azından Hükümet Konağı’na geldikleri zaman ilk anda hizmet alabilecekleri yerlere bir an önce ulaşabilmelerini önceliklendiriyoruz” dedi.

Nüfus Müdürlüğü’nün, Tek Tip Tefrişat Projesi Uygulanarak Yapılması Planlanıyor
Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İç İşleri Bakanlığı’nın ülke genelinde nüfus müdürlükleri açısından bir projesinin olduğunu belirterek “ bu proje, Tek Tip Tefrişat-Açık Ofis Projesi. Biz de son 15-20 gün öncesi Ankara’da İç İşleri Bakanlığı’nda yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hali hazırda yeni yapılan bir Hükümet Konağı’mız var. Buraya taşınma aşaması olmadan önce Tek Tip Tefrişat-Açık Ofis Projesi’nin ilçemizde de uygulanmasını arzu ettiğimizi büyüklerimize bildirdik. Onlar da olumlu baktılar. Çünkü inşaat bittikten sonra taşınılıp yarın bir gün bu projeyi ilçemizde de uygulayalım dediğimiz zaman ikinci bir iş olacak. Vatandaşın işi, dairenin işi aksamış olacak. En iyisi mi bu inşaat aşamasındayken planlansın ve yarın bir gün taşındığımız zaman direk bu projenin uygulandığı ilçelerden birisi olsun diye hedefliyoruz. İlimiz genelinde bu proje, malumlarınız Menteşe’yle Seydikemer yeni kurulan ilçeler oldukları için Menteşe Hükümet Konağı, çok kısa süre önce tamamlandı. İlk olarak orada uygulanmaya başlandı. Akabinde de bizim binamızda eğer bir aksilik olmaz da uygulanırsa Muğla genelinde ikinci olarak bizim ilçemizde uygulanmış olacak” dedi. 

Ankara’daki görüşmelerde bu taleplerine müspet bakıldığını söyleyen Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, yazılı olarak taleplerini ve ihtiyaç duyulan ödenek miktarını bildirdiklerini ifade etti. Kaymakam Gökçekuyu “Hem İlçe Nüfus Müdürlüğü’müz hem de Valiliğimiz konuyu takip ediyor. Ümit ediyoruz ki menfi bir durum gelişmez. Seydikemerli vatandaşlarımız bu proje kapsamında da en iyi hizmeti İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alır. Bu vesileyle de Hükümet Konağı’nın ve Belediye Hizmet Binası’nın ilçemize kazandırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, çünkü özellikle takip ediyor. İkinci binanın da ilçemize kazandırılması noktasında büyük katkıları oldu. Sayın İç İşleri Bakanı’mıza, Sayın Vali’mize, Seydikemer Belediye Başkanı’mıza ve Ankara’da bu hususları takip eden Sayın vekillerimize Yelda Hanım’a, Yavuz Bey’e, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki ilçemize yakışan, güzel bir bina olacak. Ve uzun ömürlü bir şekilde de ilçemizdeki vatandaşlarımıza hizmet edecekler. Biz de yatırımı takip ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 
Proje Hayata Geçerse, Muğla İçinde Uygulanan İkinci İlçe Olacak 

Bakmadan Geçme