Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Aşure Dağıttı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu Fethiye'nin Günlükbaşı Mahallesinde aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe Foça Mahallesi sakinleri büyük ilgi gösterdi.

  • 2426
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Aşure Dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Türkmen, etkinlikte yaptığı konuşmada; etkinliğin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtip, ''Siz canlarla birlikte bölgemize Cem evleri kazandırmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.


Fethiye'nin Günlükbaşı Mahallesi Civcili Ahmet Ağa meydanında düzenlenen aşure etkinliğine yoğun katılım oldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can, Ölüdeniz eski Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile mahalle sakinleri katıldı. Kazanlarda pişirilen aşureler gün boyu konuklara ikram edilirken, aşure ikramı sırasında uzun kuyruklar oluştu. Pir Sultan Abdal'ı anlatan türkülerin söylendiği etkinlikte geleneksel lokma duası da gerçekleştirildi.

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Türkmen, lokma duasının ardından yaptığı konuşmada ''Madımak'ta yakılan Kerbela'da şehit olan canlar için ne kadar dua etsek azdır. Fethiye'de bizler de bir araya gelip gelenek ve kültürlerimizi yaşatmak adına Cem evlerimizi arttırmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Türkmen; aşure ve lokma etkinliğine destek veren yönetim kurulu üyelerine teşekkür de etti.

Bakmadan Geçme