Pınarın babası 'Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti'

Katlediliş şekliyle tüyleri ürperten ve Türkiye'yi yasa boğan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar'ın katili Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Pınar'ın babası Sıddık Gültekin, mahkemedeki son gelişmeyi anlattı. Acılı baba, 'Bu tüm ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitmiştir.' dedi.

  • 2013
Pınarın babası 'Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Avcı alisine ait bağ evinde, yakıldıktan sonra varile konularak üzerine beton dökülerek öldürülen Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek" suçundan tutuklanmıştı. 26 Eylül’de görülecek 6. duruşma öncesi davada yeni bir gelişme yaşandı. Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası, iş ortağı ve eski karısı cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Yaşanan bu gelişme üzerine Pınar’ın anne ve babası konuştu. 

KARAR BOZULMUŞTU
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan haklarında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Muğla Sulh Ceza Hâkimliği de itirazın kesin olarak reddine karar verdi. Avukat Epözdemir, Muğla Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kesin kararın Adalet Bakanlığı'nca kanun yarına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kararı bozarak 3 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesine karar verdi.

İZMARİTTE CEMAL’İN ANNESİ VE İŞ ORTAĞININ DNA'SI ÇIKTI
İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nca düzenlenen 18 Ağustos 2020 tarihli raporda, olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan ve Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğunun tespit edildi.

“BAĞ EVİNDE FARKLILIKLAR OLDUĞUNU GÖRDÜM”
Cemal Metin Avcı’nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı’nın tanık olarak dinlendiği 3. mahkemede, “Olaydan sonra gittiğim bağ evinde farklılıklar olduğunu gördüm. Ancak konuyu herkes gibi öğrendim. Salı sabahı komutan, kayınpederimi aradı ve Cemal’in cinayet işlediğini öğrendik. Pazartesi günü Cemal’in Akyaka’da olduğunu öğrendim. Sonrasında da avukatı, bana ‘kızla ilişkisi’ olduğunu söyledi. Bunu duyunca şoke oldum. ‘Yaptıysa’ böyle bir şeyi yaylada yapabileceğini düşündüm. Çünkü oraya sık giderdi. Ben de oraya, giderek görmek istedim. Gittiğimde de büyük bir temizlik yapılmıştı ve halılar yerlerdeydi. Bıraktığım gibi değildi. O sırada Mertcan Avcı, iş yerindeydi. Olayı duyduktan sonra önce yaylaya, ardından kayınpederimin evine geçtik. Gece geç saatlerde Mertcan geldi ve ona böyle bir şeyin olup olamayacağını sordum. O da böyle bir şeyin olamayacağını söyledi” dedi.

KARDEŞİ TAHLİYE OLDU
Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı (26) 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.  Pınar Gültekin cinayetinin 3’üncü duruşmasında, kardeşi Mertcan Avcı imza atma yükümlülüğü ve yurtdışı çıkış yasağı kararı ile tahliye edildi. 

AYRI AYRI CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLDİ
Başsavcılık, Pınar Gültekin cinayetinde şüpheliler Eda (Karagün) Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan'ın kasten adam öldürme olayı sonrasındaki bir zaman diliminde birlikte olay mahalline gidip suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek; ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti.

“BAŞKA FAAİLLERİN OLDUĞUNU BİLİYORDUK”
Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, "Başından beri surecin içerisinde başkaca faillerin de olduğunu iddia ediyorduk. Bütün hukuki yollara başvurduk ve bu iddianameyle yargılama önemli ölçüde genişledi. Bundan sonra da hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Adaletin tecellisi ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için mücadelemiz devam edecek" dedi.

“ARTIK ADALET YERİNİ BULSUN”
Davada yaşanan yeni gelişme üzerine konuşan anne Şefika ve baba Sıddık Gültekin, kızlarının davaları için Muğla’ya her geldiklerinde içlerindeki ateşin giderek büyüdüğünü söylediler. Gözü yaşlı anne Şefika Gültekin, “Muğla’da kızımın yanık kokusunu alıyorum. Katil attığı iftiralarla bizi bir kez daha öldürüyor. Katilin ailesi de bu işin içinde. Kardeşi tutuklandı ama geri serbest bırakıldı. Hepsi o gün o eve gittiler. Artık adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“AİLECE YAPILAN PLANLI VE PROGRAMLI BİR VAHŞET BU”
Pınar’ın acılı babası Sıddık Gültekin ise “Ben olayı öğrenip Muğla’ya gittiğimde vahşetle karşılaştım. Bu yaşanan vahşettir. Bunu yapan veya yapanlar insan değil. Ben bunları hatırladıkça kendimi kaybediyorum. Benim canımı benden kopardılar. Avcı ailesinin bütün üyeleri bir senaryo yazdı, onu oynadı ve oynamaya da devam ediyorlar. Bu olay başından beri ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Biz baştan beri bunu söyledik ve dediğimiz ortaya çıkmıştır. Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı delilleri kararttı ama tahliye oldu. Annesi ve ortağı o gün gitmiş o evde sigara içmiş. Bu DNA’da çıktı.  Karısı olayı duyunca hemen bağ evine gitmiş, ifadesinde evde büyük bir temizlik yapıldı dedi. Tek dileğim adalet tecelli etsin. Yeter artık. Bu cinayet tek kişinin işi değil diye en baştan beri haykırıyoruz. Ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşet bu. Dava süreci bundan böyle başka bir yöne doğru seyredecektir adalet geçte olsa yerini bulacaktır. Benim kızımı ailece katletmişlerdir. Hepsi yargılanacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Savcının kararı doğru ve olumlu bir karar oldu. Benim kızımın davası artık kamuoyuna mal olmuş bir dava. Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz artık. Yerel mahkemenin verdiği kararlar bizi üzüyor. Savcılık kararı yüreğimize azda olsa su serpti.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme