PINAR'IN KATİLİ HÂKİM KARŞISINA BİZZAT ÇIKACAK!

Türkiye'yi ayağa kaldıran Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili yeni gelişme. Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesine ilişkin davada katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın cezaevinden sesli ve görüntülü (SEGBİS) olarak duruşmaya bağlanması talebiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Gültekin'in ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir tarafından mahkemeye yapılan itiraz kabul edildi. Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı, bizzat mahkemeye gelerek yargılanacak.

  • 801
PINAR'IN KATİLİ HÂKİM KARŞISINA BİZZAT ÇIKACAK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın cezaevinden sesli ve görüntülü (SEGBİS) olarak duruşmaya bağlanması talebine Pınar Gültekin’in ailesinden itiraz gelmişti. Aile adına mahkemeye dilekçe veren avukat Dr. Rezan Epözdemir, sanığın savunma ve sorgusunun, duruşma günü bizzat mahkeme salonuna getirtilerek mahkeme heyeti huzurunda yapılmasını istemişti. Mahkemeye yapılan itiraz kabul edildi ve Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı, bizzat mahkemeye gelerek yargılanacak.
Mahkemeye yapılan itiraz dilekçesinde, sanık avukatlarının sanığı soyut gerekçelerle mahkeme huzurundan kaçırmak istedikleri ifade edilmişti. Avukat Epözdemir tarafından mahkemeye verilen dilekçede, "Bu talebin kabul edilebilir somut hiçbir dayanağı yoktur. Sanık avukatlarının taleplerinde sanığın can güvenliğinin E Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda sağlanamayacağını ifade etmektedirler. Bu iddia bir an için doğru olsa bile bu durumun sanığın duruşma gün ve saatinde mahkeme huzuruna çıkarılması ile bir ilgisi yoktur. Mahkeme ve adliyede görevli güvenlik personeli ve kolluk birimleri gerekli her türlü önlemi almaktadır. Herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Devlet, söz konusu yargılamanın güvenli bir şekilde yapılmasını temin edebilecek imkan ve kabiliyete sahiptir" ifadelerine yer verilmişti. 
“ADALETİN TECELLİSİ BAKIMINDAN DOĞRU BİR KARAR”
Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sanığın SGBİS ile duruşmaya bağlanıp ifade vermek istemesine ilişkin talebinin reddini biz talep etmiştik. Çünkü yüzeylik ilkesi var ceza yargılanmasında. Yine bizim sanığa doğrudan soru sorma hakkımız var, ceza muhakemesi kanunu 201. Maddesine göre. Orada sanığın savunması alırken ki jest ve mimikleri bile yargılamanın haline müessir olan en temel hususlardan bir tanesi. Bu sanık bakımından böyle bir imtiyazın sağlanmasının ve tanınmasının hukuka uygun olmayacağı kanaatindeydik. Nitekim buna ilişkin itirazımızı da etraflıca yazdık. Mahkeme de talebimizi kabul etti. Duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Bu karar adaletin tecellisi ve gerçeğin ortaya çıkması için çok daha isabetli bir karar oldu.”
MAHKEME 9 KASIM’DA
Gültekin ailesi tarafından yapılan itiraz davanın görüldüğü Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Katilin Afyon'da kaldığı cezaevinden 9 Kasım’da duruşmanın yapıldığı Muğla'ya getirileceği öğrenildi. Ayrıca mahkeme saatinin 9.30’dan, saat 13.30’da aktarıldığı bilgisine ulaşıldı.
 

Bakmadan Geçme