Pınar'ın acılı ailesi 'Bizim kızlarımızı neden öldürdünüz?'

Muğla'da boğularak öldürülüp cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın yargılanmasına bugün devam edilecek. Dava öncesi kızlarının mezarını ziyaret eden Pınar'ın anne ve babası, mezar taşına sarılarak hem gözyaşı döktüler hem de Pınar'ın kaderini paylaşan Şebnem ve Yağmur'un ailelerine destek verdiler. Pınar'ın acılı annesi, 'Pınarımızdan sonra onlarca kadın daha öldürüldü. Kızımız gibi genç yaşta hayattan koparılan Yağmur Tayhan ve Şebnem Şirin, bir anne olarak yüreğimi bir kez daha yaktı. Yağmur ve Şebnem'in annelerini en iyi ben anlarım. Bir daha kadın cinayetleri yaşanmasın, kadınlar ölmesin. Biz bittik, başkası bitmesin.' diye konuştu.

  • 2740
Pınar'ın acılı ailesi 'Bizim kızlarımızı neden öldürdünüz?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'da boğularak öldürülüp cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin'in (27) katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın (32) yargılanmasına bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 27 Eylül’de görülen davanın 6. duruşmasında açıklanan kararda, İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ve ABD’ye cep telefonu Icloud için yazılan müzekkereye cevap geldiği belirtilerek, cevabın incelenmesi için duruşmanın 1 Kasım tarihine ertelendiği belirtilmişti.

“YAĞMUR VE ŞEBNEM BİR KEZ DAHA YÜREĞİMİZİ YAKIT”
Bugün görülecek 7. duruşma öncesi Pınar Gültekin’in defnedildiği Bitlis'in Hizan ilçesi Gayda köyüne giderek kızlarının mezarını ziyaret eden Pınar’ın acılı anne ve babası Şefika, Sıddık Gültekin, kadın cinayetlerinin son bulmasını istediler. Kızlarının acısının artarak devam ettiğini söyleyen Gültekin çifti, Temmuz ayında 16 yaşında sevgilisi tarafından öldürülen Yağmur Tayhan ile geçtiğimiz günlerde Denizli'de ayrılmak istediği eski erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki Şebnem Şirin'inde, yüreklerini yaktığını söylediler. 

“PINAR’IM GİBİ YAĞMUR VE ŞEBNEM KIZLARIMIZI, BİZ ANALARINDAN ALDILAR”
Kızının mezar taşına sarılarak ağlayan Anne Şefika Gültekin ise “Benim yavrumu hayatının baharından yaşamdan koparttılar. Benim kımızı benden acımadan aldılar. Pınar son olsun, başkada bir ananın yüreği yanmasın diye feryat ediyorum ama hala kadınlarımız, kızlarımız öldürülüyor. Didem’de ve Denizli’de erkekler tarafından 2 kızımız daha öldürüldü. Pınar’ım gibi Yağmur ve Şebnem kızlarımızı, biz analarından aldılar. Bizim kızlarımızdan ne istediniz? Biz anaların yüreklerini neden yaktınız? Bir daha kadın cinayetleri yaşanmasın, kadınlar ölmesin. Biz bittik, başkası bitmesin. Bizi yönetenler bu cinayetleri durdursun. Artık ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz, acıdan dolayı konuşamıyoruz." dedi.

"ÖYLE BİR CEZA VERELİM Kİ ARTIK KİMSE KADIN CİNAYETİ İŞLEMESİN"

Baba Sıddık Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kaybolduktan 5 gün sonra, vahşice öldürülen kızının cenazesine ulaştıklarını söyledi. Bunun hunharca ve planlanmış bir cinayet olduğunu belirten Sıddık Gültekin, şöyle konuştu, “Başta hep söyledik ve iddialarımızı dile getirdik. Yargıtay bizi haklı çıkardı. Şu anda ailesi, bütün ortakları ve eski eşi sanık sandalyesinde ifade veriyorlar. 8 kez oldu, ailece 2 bin 200 kilometre uzaklıktaki Muğla'ya gidiyoruz. İfadeler bitti, sanıklar belli ve deliller ortada ama bir türlü karar verilemiyor. Çok mağdur olduk. Çok iftiralara maruz kaldık ve perişan durumdayız."

“İNŞALLAH ADALET YERİNİ BULUR”
Gültekin, kadın cinayeti cezalarının yetersiz olduğunu savunarak, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Kızını okuması için Muğla'ya gönderdiğini anlatan baba Gültekin, şu ifadeleri kullandı, “Bir yıldır ne çektiğimizi Allah bilir. Kızımın mezarını ziyaret edebilmek için işimi gücümü İstanbul'da bırakıp Hizan'a yerleştim. Çocuklarım da işlerini terk etti. Her birimiz bir yerlere dağıldık, aile düzenimiz kalmadı. Söyleyecek laf bulamıyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz. Bir baba olarak bugüne kadar yaşanan bütün kadın cinayetlerini kınıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Öyle bir ceza verelim ki artık kimse kadın cinayeti işlemesin."

Pınar'ın acılı ailesi 'Bizim kızlarımızı neden öldürdünüz?'
Pınar'ın acılı ailesi 'Bizim kızlarımızı neden öldürdünüz?'

Bakmadan Geçme