Pınar Gültekin'in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu

Muğla'da vahşice öldürülen Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'nın akıl sağlığı yerinde ve ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi. Ayrıca adli tıp raporunda Pınar'ın cesedinin tamamının yandığı ve bu nedenle ölüm zamanı ve sebebi belli olmadığı, yaşarken diri diri yakılmış olabileceği belirtildi. Öte yandan Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili katil Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına bugün devam edilecek.

  • 2146
Pınar Gültekin'in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'da varil içinde yakılmış cesedi bulunan üniversiteli Pınar Gültekin'in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu. Gültekin’in ölümüyle ilgili detayları ortaya çıkarmak için yapılan adli tıp incelemesinde yer alan rapor adeta kan dondurdu. Raporda katil Cemal Metin Avcı’nın, Pınar Gültekin’i diri diri yakmış olabileceği yer aldı.
KATİLİN AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
Muğla'da geçtiğimiz temmuz ayında erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili davanın ilk duruşmasında katil zanlısı için akıl sağlığı testi raporu tanzim edilmesine karar verilmiş. Mahkeme katil zanlısı Avcı’nın beyanı üzerine, akıl sağlığının tespit edilmesi gerektiği görüşüyle ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden rapor talep edilmesine karar verdi. 
Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nden verilen raporda katil Cemal Metin Avcı’nın, akıl sağlığının yerinde ve ceza ehliyetinin tam olduğu görüşüne yer verildi.
“PINAR DİRİ DİRİ YAKILMIŞ OLABİLİR”
Muğla'da varil içinde yakılmış cesedi bulunan üniversiteli Pınar Gültekin'in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu. Rapora göre raporunda Pınar’ın cesedinin tamamının yandığı ve bu nedenle ölüm zamanı ve sebebi belli olmadığı, yaşarken, yani diri diri yakılmış olabileceği belirtildi.
Adli tıp raporunda yer alan bilgilere göre;
“16/07/2020 tarihinden itibaren kayıp olarak arandığı, 21/07/2020 tarihinde yol kenarında, dere yatağı içerisindeki çalılıkta, bir varilin içinde ölü olarak bulunduğu bildirilen 01/10/1993 doğumlu Pınar Gültekin hakkında düzenlenmiş adli belgelerde ve otopsi raporunda bulunan veriler birlikte değerlendirildiğinde;
1. Adli dosyada kayıtlı bilgiler, cesedin bulunduğu ortam, bulunuş şekli, olay yeri inceleme bulguları, otopsisinde tiroid kartilajda kırık ve çevresinde kanama benzeri görünüm tespit edildiği dikkate alındığında; Kişinin ölümünün boyna basıya bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana gelmiş olabileceği gibi boyna bası eylemi sonrası kişi yaşıyor iken yakılmasına bağlı da ölümün meydana gelmiş olabileceği, mevcut verilerle bu mekanizmalar arasında tıbben ayrım yapılamadığı,
2. Cesedin ileri derecede yanmış olması ve yumuşak dokuları büyük oranda bulunmaması nedeniyle mevcut verilerle ölüm zamanının bilinemediği oy birliğiyle mütalaa olunur.” ifadelerine yer verildi.


 

Bakmadan Geçme