• Haberler
  • Spor
  • Pilot Yıldız: 'Festival, Hava Sporlarını Buluşturuyor'

Pilot Yıldız: 'Festival, Hava Sporlarını Buluşturuyor'

Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin ikinci gününde, paraşüt pilotu Abdullah Yıldız, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte gerçekleştirdiği uçuş sonrası, etkinliğin uluslararası boyutuna ve Fethiye Belediyesi'nin katkılarına dikkat çekti.

  • 21

Yıldız, “Bu dünyaca meşhur bir festival, uluslararası hava oyunları olarak geçen ve 24’üncüsünü yaptığımız bir etkinlik. Fethiye Belediyesi’nin bu organizasyona ciddi bir desteği var hem sponsor oldular hem de organizasyonu yönetiyorlar. Başkanımız bu organizasyona kişisel olarak çok değer veriyor” ifadelerini kullanarak, festivalin önemini vurguladı.

“Sezon Sonunu Kutluyoruz”

Pilot Abdullah Yıldız, festivalin sadece yamaç paraşütü ile sınırlı olmadığını, serbest paraşütçüler, yelken kanatlar ve diğer hava araçlarının da etkinlikte yer aldığını belirtti. “Bu bölgede yapılan bu etkinlik sayesinde sezon sonu olarak değerlendiriyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılım var. Festival, yalnızca bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Fethiye’nin güzelliklerini tanıtma fırsatı sunuyor” dedi.

“İçimiz buruk olsa da kurallara uyarak eğlenmeye çalışıyoruz” 

Son dönemde Türkiye’de yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle hüzünlü olduklarını ifade eden Yıldız, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar ne yazık ki bizleri de çok üzdü. Bu nedenle bazı müzikli ve eğlenceli etkinlikler iptal edildi. İçimiz buruk olsa da kurallara uyarak eğlenmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme