Pide Fiyatında Son Durum

Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan Pidesi, Fethiye'de bazı fırınlar tarafından 350 gramı 2,5 TL den satılırken bazı fırınlar tarafından da 350 gramı 3 TL den piyasaya sürülünce şikayet konusu olmuştu. Pide fiyatındaki bu tartışmalar, Fethiye Kaymakamlığında yapılan toplantıyla giderilirken pidenin yine geçen yılki fiyattan satılması kararlaştırıldı.

  • 1028
Pide Fiyatında Son Durum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Kaymakamlığı Komisyon kararıyla Fethiye’de Ramazan Pidesi’nin geçen yıl olduğu gibi yine 350 gramı 2,5 TL den satılması kararlaştırılmıştı. Koronavirüs nedeniyle pek çok esnaf iş yerlerini kapalı tutarken vatandaşların çoğunluğu da kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamazken fırıncılar, Ramazan Pidesi’ni geçen yılki fiyattan satmak istediklerini söylemişlerdi. İlgili odaların talebiyle 350 gram pidenin Fethiye’de 2,5 TL den satılması kararlaştırılmıştı. Fırıncıların bir bölümü Kaymakamlık Komisyon kararına göre pideyi 2,5 TL den satarken bazı fırıncılar ise 3 TL den satınca şikayetlere yol açtı. Fethiye Kaymakamlığı’nda bir araya gelen fırıncı temsilcileri ve oda yetkilileri yaptıkları toplantıda Kaymakamlık Komisyon Kararı olan 350 gram pidenin 2,5 TL den satılması konusunda ortak karara vardılar. Toplantıya katılan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir “Fırıncı arkadaşlar toplantıdaymış. Ben de tesadüf geldim zaten. Onlar geçen yılki gibi aynı fiyat aynı gramajla götürelim dediler. Fiyat tarifesinin bir belirsizliği vardı. Ama artık arkadaşlar alınan kararı uygulayarak pideyi 2,5 TL den satacaklar” ifadelerini kullandı.
Başkan Soydemir, Sokağa Çıkma Kısıtlaması günlerinde korsan olarak nitelendirilen dışardan ekmek getiren ve satanlara karşı da gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
 

Pide Fiyatında Son Durum
Pide Fiyatında Son Durum

Bakmadan Geçme