Pide Fethiye'de Aynı Fiyattan Satılacak 

11 ayın sultanı Ramazan ayı başlarken, Fethiye'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı fırıncıların çoğunluğu pide fiyatlarının geçen yılki gibi olması gerektiğini ifade ettiler. Geçen yıl 350 gramı 2,5 TL olan pidenin bu yıl da aynı fiyattan satılması bekleniyor. 

  • 1751

11 ayın sultanı Ramazan ayı başlarken, Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı fırıncıların çoğunluğu pide fiyatlarının geçen yılki gibi olması gerektiğini ifade ettiler. Geçen yıl 350 gramı 2,5 TL olan pidenin bu yıl da aynı fiyattan satılması bekleniyor. 

Ramazan ayına girilirken ve korona virüsü salgını sektörlerin pek çoğunu etkilerken, pide fiyatları sorunu merakla bekleniyor. Fırıncıların pek çoğu Fethiye’de korona salgını nedeniyle esnafların ve vatandaşların ekonomik olarak mağdur olduklarını, böyle bir ortamda pide fiyatı artırımına gitmenin yersiz olduğunu ifade ettiler. Henüz pide fiyatları konusunda bir açıklama yapılmazken, geçen yılki gramaj ve fiyattan satılmasının beklendiği öğrenildi. 

Fethiye’de yıllardır fırın işletmeciliği yapan Selahattin Demirci, “Pide fiyatı muhtemelen geçen seneki gibi olacak. Bazı arkadaşlarla birlikte fiyat talebimizin bulunmadığını belirttik. Korona virüsü nedeniyle insanlar işini kaybederken, dükkanlar kapalı tutulurken, biz fırıncıların böyle bir talebimizin olması etik mi değil mi bilmiyorum. İşin ticari boyutundan vazgeçtik. Hayat mücadelesi veriyoruz. Pide fiyatı olarak gramajı aynı şekilde geçen yılki fiyat uygulanır diye düşünüyorum” dedi.    


 

Bakmadan Geçme