PETKİM Adım Adım Basketbol Süper Ligine

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Süper Lig'de yer alacak takımların belirlenmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun İstanbul'daki merkezinde 30 Haziran 2020 tarihinde toplanan Yönetim Kurulu, Basketbol Süper Ligi'nde yer almak için gerekli kriterlere ilişkin olarak Süper Lig ekiplerinin Federasyona sunduğu belgeleri inceledi.

  • 1393
PETKİM Adım Adım Basketbol Süper Ligine
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Federasyonun incelemeleri sonucunda Sigortam.net İTÜ’nün (değişen ismiyle Bakırköy Basket) sunduğu ekonomik verilerin yetersiz olduğu değerlendirmesiyle Basketbol Süper Ligi'ne alınmaması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, Beşiktaş, Galatasaray ve Karşıyaka'nın 1'er puanının silinmesine karar verildi. 

Ancak Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Sigortam.net’in (Bakırköy Basket) yerine Süper Lige hangi takımın alınacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, özetle; “Basketbol Süper Ligi'nde yer alma hakkına sahip 16 kulübün 30 Mayıs 2020 tarihine kadar Federasyona sundukları, 2020-2021 sezonu mali denetim ve lisans başvuru başvuruları Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı hükümleri kapsamında değerlendirilmiştir. İncelemeler sonucunda istisnasız tüm kulüplerin denetlemeye esas bazı belge ve kayıtlarının eksik olduğu görülmüş ve eksik evrakların tamamlanması için kulüplere 15 gün ek süre verilmiştir.

Yönetim Kurulu’nun nihai incelemeleri sonucunda; Afyon Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Anadolu Efes Spor Kulübü Derneği, Bahçeşehir Okulları Kulübü Derneği, Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü A.Ş., Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, Bursaspor Basketbol Sportif Hizmetler A.Ş., Büyükçekmece Basketbol Spor Kulübü Derneği, Darüşşafaka Basketbol Sportif Yatırımlar A. Ş., Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Gaziantep Basketbol ve Spor A.Ş., Karşıyaka Spor Kulübü Derneği, Orman Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği, Tofaş Spor Kulübü Derneği, Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne ulusal lisans verilmesi uygun bulunmuştur.
Diğer taraftan, gerekli birtakım evrakları ibraz edemeyen Bakırköy Basket Spor Kulübü Derneği’nin, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nın 6.,7.,8. ve 11.maddeleri kapsamında Süper Lige alınmamasına karar verilmiştir.

Sunulan belgelerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve vergi daireleri nezdinde temerrüde düşmüş borçları bulunduğu anlaşılan; bütçede gösterdikleri gelirlerden, Federasyon ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı üzerinden sağlanan yayın, sponsorluk gibi gelirler haricindeki gelirlerin en az % 40’ını belgelendirmek zorunda olmasına rağmen belgelendiremeye Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, Galatasaray Kulübü Derneği ve Karşıyaka Spor Kulübü Derneği’ne; Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nın 6. ve 11.maddesi uyarınca 1 puan silme cezası uygulanacaktır.

Afyon Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü A.Ş., Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, Bursaspor Basketbol Sportif Hizmetler A.Ş., Büyükçekmece Basketbol Spor Kulübü Derneği, Darüşşafaka Basketbol Sportif Yatırımlar A. Ş., Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Karşıyaka Spor Kulübü Derneği’nin 2020 - 2021 sezonu bütçelerinde yer alan bazı gelir ve gider kalemleri ile borçları ayrıntılı biçimde takip edilecektir.” 
denildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bağımsız denetleme kuruluşlarının raporları doğrultusunda Bakırköy Basket'i (Sigortam.net İTÜ) Basketbol Süper Ligi'ne almama kararından ötürü Bakırköy Basket'in Tahkim Kurulu’na gitme olasılığı belirdi. 
Bakırköy Basket, Tahkim Kurulu’na gitmezse ya da Tahkim Kurulu aleyhte karar verirse, Fethiye Belediyespor’un averajla ikinci sırada yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi'nde liglere ara verildiği gün averajla ilk sırada olan PETKİM, Basketbol Süper Ligi'ne alınacak. Bakırköy Basket ise bu durumda istediği takdirde Türkiye Basketbol Ligi’nde oynayacak.
 

PETKİM Adım Adım Basketbol Süper Ligine
PETKİM Adım Adım Basketbol Süper Ligine
PETKİM Adım Adım Basketbol Süper Ligine

Bakmadan Geçme