Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı

Fethiye'de bahçesinde ürettiği meyveleri üretici pazarında satan çiftçi yaklaşık 2 bin TL'lik bir günlük kazancını barış pınarı harekatını desteklemek için Mehmetçik vakfına bağışladı.

  • 2646
Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki üretici pazarında stant açan 70 yaşındaki Akın Çakır ürettiği meyvelerden elde ettiği bir günlük hasılatını Mehmetçik vakfına bağışladı. Cuma pazarında stantına Türk bayrağı asan Akın Çakır ayrıca bugünkü hasılatım Barış Pınarı harekatına destek olarak Mehmetçik vakfına bağışlanacaktır şeklinde afiş astı. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar tarafından bu davranışı örnek olarak gösterilen üretici Akın Çakır’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar Akın Çakır’ın sattığı elma ve ceviz gibi kendi yetiştirdiği ürünleri kısa sürede tüketti. Fethiye eski belediye başkanı Behçet Saatçı’nın yanı sıra Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ‘de alışveriş yaparak bu örnek davranışa destek oldular. Tedaş eski emeklilerinden olan Akın Çakır ‘Yayla Zorlar’da 3 bin 200 metrelik bir bahçem var. Üreticilik yapıyorum. Elma,ceviz,şeftali yetiştiriyorum. 50-60 yaşında cevizlerim var. Yetiştirdiğim elma ve cevizleri satarak Barış Pınarı Harekatına destek vermek istedim. Bu sattıklarımın geliri olan 2 bin TL ‘yi Mehmetçik vakfına bağışlayacağım. Pazartesi günü yatıracağım şanlı ordumuzun hep yanındayız. Askerimizin ayağına taş değmesin’ ifadelerini kullandı. 
Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit de ''Üreticimiz devletine hizmet etmiş bir emeklidir. Bilinçli bir çiftçidir. Ceviz soyma makinası alıp çevreye vatandaşlara hizmet eden birisidir. Bugün yaptığı örnek hareketden dolayı kutluyorum. Bizde Ziraat Odaları olarak Muğla’da Barış harekatına desteğimizi göstermiştik. Böyle destekler olduğu sürece bizim birlik beraberliğimizi kimse bozamayacak. Ne ambargo ne başka bir şey bizi dize getiremez. Var olsun Türk ordumuz ‘ifadelerini kullandı. 
Fethiye eski belediye başkanı Behçet Saatçı’da Akın Çakır’ın duyarlılığına teşekkür ederek dün akşam ABD ile anlaşma oldu. Türk insanının ruhunda olan, binlerce yıldır geleneğinde olan bir duygunun dışa tezahürüdür. Kendisini kutluyorum’ dedi. Saatçı ‘biz böyle bir milletiz Türkiye savaşarak bu noktaya gelmiştir. Biz bir İngiltere, bir Çin bir ada ülkesi değiliz. Biz Asya’dan balkanlara, balkanlardan Macaristan ovasına kadar şimdi Anadolu coğrafyasına kadar devlet olabilmek için kan dökmüşüz. Asker millet olmamıza borçluyuz. Kardeşimizin Mehmetçiğimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. 80 milyon Türk’ün yapması gerekeni yapıyor. Biraz dumura uğramışız ki böyle kardeşlerimiz öne çıkıyor’ diye konuştu. Behçet Saatcı üretici pazarındaki üreticilerin sattıkları ile ilgili de ‘çiftçimizin ürettiğine kim pahalı diyorsa yanlış söyler. Biraz toprakla uğraşan biri olarak ekip biçmeye gayret ediyorum. Birkaç kovan falan var. Kim deseki üreticinin ürettiği pahalı yanlış söyler. Üreticimizin ürettiğine saygı duyulmalıdır’ dedi. 
 

Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı
Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı
Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı
Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı
Pazarda sattığı ürünün parasını Mehmetçik'e bağışladı

Bakmadan Geçme