PASPATUR ESNAFI KARACA'YA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Fethiye Turistik Çarşı ve Paspatur'u Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek ve Paspatur Çarşısı esnafı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaret ettiler

  • 1540
PASPATUR ESNAFI KARACA'YA TALEPLERİNİ İLETTİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Alim Karaca, misafirlerini Belediye Meclis Üyesi Toplantı Salonunda ağırladı. Son 20 yıldır tarihi Paspatur çarşısının kaderine terk edildiğini ifade eden çarşı esnafları Başkan Alim Karaca’dan taleplerinin yerine getirilmesini istediler. Paspatur esnafı “en acil talebimiz Ölüdeniz dolmuşlarının dönüş  seferinin Palmiye kavşağından yapmasıdır” dediler.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Paspatur Çarşısının gelişmesi adına bir takım taleplerde bulunan Fethiye Turistik Çarşı  ve Paspatur'u Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Zercek, "Fethiye Turistik Çarşı  ve Paspatur'u Güzelleştirme Derneği olarak yapacak olduğunuz  Belediyecilik çalışmalarınızın her şeyden önce ilçemizin turizm anlamında tüm değerlerini ileriye taşıyacağına olan inancımız tamdır. Belirtmek isteriz ki, son yirmi yılda Turistik Çarşımızın sorunlarına hiçbir şekilde değinilmemiştir. Hiçbir yatırım yapılmamış, aksine çarşımızın turistlerle ilişkisinin en aza indirgenmesi için her türlü yöntem denenmiş, bu yönde uygulamalar yapılmıştır. Günümüz turizm faaliyetleri içinde, dünyanın her yerinde, "oldcity" olarak adlandırılan tarihi çarşıların turistlerin en çok ilgi gösterdikleri yerler  arasında  olduğu hepimizin malumudur. Fethiye'de bu özellikleri taşıyan yerin Paspatur Çarşısı olduğu aşikardır. Bizler Paspatur Çarşımızın hak ettiği yerlere ulaşması adına öncelikle dalış teknelerinin eskiden olduğu  gibi Yat Taksiden başlayarak ikame edilmesi ve 12 ada tur tekneleri ile devamının sağlanması özel yatların, küçük ölçekli tur teknelerinin daha sonra gelmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını, Fethiye'ye gelen turistle olan ilişkimizi artmasını ve böyle bir çarşıdan haberdar olmalarını istiyoruz. Fethiye girişinde Karagedik ve Ölüdeniz yolu üzerinde olmak üzere çarşımızın görsellerinin olduğu "oldcity" yazan totem tabela yapılmasını istiyoruz. Fethiye evi arkasındaki boş alanın yeniden düzenlenerek tur otobüsleri için yolcu indirme ve bindirme alanı oluşturulmasını istiyoruz. Böylelikle hem şehir içi trafiği hem de çarşıya girişin kolaylaşmasına fayda sağlayacaktır" dedi.

“ÇALIŞ  VE  ÖLÜDENİZ MİNİBÜSLERİ  PASPATUR’DAN DÖNÜŞ YAPSIN”

Paspatur Çarşısının girişi olarak kullanılan sokak başlarına "OLD CİTY" yazan "sarı zemin üzeri siyah"  yön tabelalarının konularak daha dikkat çekici bir çarşı olabileceğini söyleyen Ali Zercek, "Çalış ve Ölüdeniz minibüslerine (ring seferi uygulanmalıdır)TEB Bank karşısına bir cep yapılarak  sadece yolcu indi bindisi yapması, dönüş yolu için var olan durağın kullanılmasının, çarşıyı eski günlerine dönmesi adına güzel bir çalışma olacaktır. Yine minibüsler, turizm hareketliliği olan bu aylarda son seferlerini en geç saat 24.00'da sona erdirmektedirler. Bu saatler biraz daha geç saatlere kadar uzatılmalıdır. Ve yine Fethiyespor mağazası yanına turizm enformasyon ve şikayet ofisi yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ANTİK TİYATRODA FESTİVALLER YAPILMALI"

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yeni görevinde başarılar dileyen Paşha Haktan Koç ise, "Fethiye Dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir şehir. Şurada az ileri de  Dünya genelinde denize en yakın Antik Tiyatro olan Antik Tiyatroya sahibiz. Burada her yıl bir aya yayabileceğimiz  ünlü sanatçı konserleri ve caz konserleri yapılabilir. Burada yapılan konserlerin ardından konseri izlemeye gelen yerli ve yabancı turistler  Paspatur Çarşısına gelerek  alışp verişlerini yapıp çarşıyı gezme imkanları bulurlar. Bunun yanında en büyük sorunlardan birisi de Paspatur Çarşısı ve çevresinin bölgemize özgü Yörük simgelerinden  heykeller yaparak, burada turistler fotoğraf çektirerek ölümsüz hatıralar götüreceklerdir" dedi.

KARACA " ORTAK AKILLA ÇALIŞACAĞIZ"

Ziyaretlerinden dolayı Fethiye Turistik Çarşı  ve Paspatur'u Güzelleştirme Derneğine ve Paspatur Çarşısı esnafına teşekkür eden Başkan Alim Karaca, "Fethiye'nin Türkiye ve Dünya genelinde marka bir turizm cenneti olduğunu anlatmak için, son zamanlarda bir çok girişimim ve görüşmelerim oldu. Burada hepimizin amacı Fethiye'mizin daha iyi yerlere gelmesidir. Paspatur Çarşımız için taleplerinize baktığım zaman hepsi yapılabilecek kolay işler. Önümüzdeki hafta içerisinde içinizden seçecek olduğunuz heyetle birlikte öne Muğla Valimiz Esengül Civelek, ardından da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün'ü ziyaret ederek bizi aşan konular hakkında da onlardan taleplerde bulunalım" dedi.

 

Bakmadan Geçme