Paraşütçüler zamlara tepki gösterdiler 

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'a çıkış ücreti tandem (ikili) 38 TL'den 81 TL'ye yükseltilince 200'e yakın yamaç paraşütü pilotu bir araya gelerek, uçuşları süresiz olarak durdular. Yamaç paraşütü pilotları ÖlüdenizBelceğiz Plajı'nda toplanarak, kararı protesto ettiler. Pilotlar adına basın açıklaması yapan Türker Türkoğlu, '2019 Şubat ayında 38 TL olan çıkış bedeli, 2020 Şubat itibari ile 81 TL olmuştur. Yaşanılan tüm problemler, yetkili makamlara tüm şirketler ve pilotlar adına iletilmiştir, Fethiye-Ölüdeniz'de faaliyet gösteren tüm turizm acentaları ve yamaç paraşüt pilotları tek çatı altında toplanarak, ortak hareket etme kararı alınmıştır' dedi. 

  • 4765
Paraşütçüler zamlara tepki gösterdiler 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önemli yamaç paraşütü merkezlerinden FethiyeÖlüdeniz’deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezine çıkış ücretleri işletmeci özel şirket tarafından 38 TL’den 81 TL’ye arttırıldığı iddiasıyla uçuşları süresiz durdurdu. Ölüdeniz’deki 200’e yakın yamaç paraşütü pilotu, Belceğiz Plajı’nda bir araya gelerek alkışlı protestoda bulundu. Yamaç paraşütü pilotları 6 şehit askerimiz nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra alkışlı protesto gerçekleştirdi. Babadağ’a çıkış ücretinin single (tekli) 18 TL’den 47 TL’ye, tandem (ikili) uçuş ücretinin 38 TL’den 81 TL’ye yükseltilmesine tepkilerini alkış yaparak gösterdiler. 

BABADAĞ DÜNYA GENELİNDE BİLİNMEKTEDİR
Yamaç paraşütü pilotları adına basın açıklamasında bulunan Türker Türkoğlu, “Ülkemizin uluslararası turizm platformlarında tanıtımı kapsamında, uzun yıllardır önemli hizmetler veren özveri ile çalışmış ve bu anlamda başarıya ulaşmıştır. Turizm sektörüne kattığı değerle kendisini ispatlayan, yamaçparaşüt faaliyetleri ile güzideilçemiz Fethiye’nin ve Babadağ’ın dünya genelinde bilinmektedir. En önemli uçuş noktalarından biri haline gelmesini sağlamıştır.
Bu kapsamda hizmet ve emek veren sektörümüz yıllardır yalnız bırakılmış, maalesef gereken destek bu zamana kadar verilmemiştir. İstek talep şikayetlerimiz değerlendirmeye alınmamıştır. Bu şartların uçuş faaliyetlerini etkilediği, sağlıklı olmadığı bilinmektedir” dedi. 

SÜRESİZ DURDURDUK
Türkoğlu, “2019 Şubat ayında 38 TL olan çıkış bedeli,2020 Şubat itibari ile 81 TL olmuştur.Bu doğrultuda Babadağ işletmesi tarafından yasal dayanağı olmayan, hükümetin enflasyonla mücadele programı ile uyuşmayan, sektörün belirlediği satış bedeli ile tezat oluşturan, kapı geçiş ücretindeki aşırı artışın tekrar değerlendirilerek, sektörümüzle ve ülke gerçekleriyle bağdaştırılarak, uygun orana geri çekilmesi gerekmektedir. Öte yandan yamaçparaşüt sektörünün operasyon kısmında güvenliği tehdit eden birçok problem bulunmaktadır.Yaşanılan tüm problemler, yetkili makamlara tüm şirketler ve pilotlar adına iletilmiştir, Fethiye-Ölüdeniz’de faaliyet gösteren tüm turizm acentaları ve yamaçparaşüt pilotları tek çatı altında toplanarak, ortak hareket etme kararı alınmıştır. Bu sorunlar çözülene kadar, alınan karar neticesinde 1Şubat2020 tarihi itibariyle, uçuş faaliyetlerini süresiz durdurma kararı alınmıştır.
Mevcut koşullar doğrultusunda, istek talep ve şikayetlerimiz aşağıda belirtilmiş olup, en kısa zamanda ortak bir akılla ve platformdaçözüm yollarının bulunmasını, tensiplerinize arz ederiz” diye konuştu. 

MADDİ MANEVİ DESTEK OLACAĞIZ
TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal da acentalarının yanında olduklarını belirterek, “38 TL olan tandem uçuş ücretinin 81 TL olması hem yüzde 20’lik artış hem de TEFE-TÜFE fiyatlarına uyum sağlamamaktadır. Turizmde fiyatlar böyle ani şekilde arttırılamaz. İlgili şirket fiyatları bir anda yükseltmiştir. Fethiye’de uçmak için tek yer Babadağ değildir. Biz TÜRSAB olarak maddi manevi destek olacağız. Paraşüt firmalarına ve TÜRSAB’a danışmadan keyfi yapılan bu zam turizmi olumsuz etkiler. Biz acentaların hakkını hukuken her platformda arayacağız” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme