Paraşüt Pilotu, direğe asılı kaldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 20. cisi gerçekleştirilen Fethiye Ölüdeniz uluslararası hava oyunları renkli gösterilere sahne olurken yabancı uyruklu bir single (tekli) pilotu Belceğiz plajına inişte büyük tehlike atlattı. Pilot elektrik direği üzerine takılan paraşütü ile birlikte yaklaşık yarım saat kurtarılmayı bekledi.

  • 2632
Paraşüt Pilotu, direğe asılı kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jandarma ve vatandaşların çağırdığı itfaiye ekibi elektrik direği üzerinde bekleyen yabancı uyruklu pilotu bulunduğu yerden kurtardı. Vatandaşlar ve yamaç paraşütü pilotları yamaç paraşütü uçuşları için engel olan bu ve bunlar gibi elektrik direklerinin yer altına alınmasını istiyoruz’ dedi.

Fethiye’de gerçekleştirilmekte olan Ölüdeniz uluslararası hava oyunları renkli gösterilere sahne olurken hava oyunlarına gelen yabancı uyruklu bir yamaç paraşütü tutkunu pilot Babadağ’ın bin 700 metrelik pistinden atladıktan sonra gökyüzünde akrobasi hareketleri yaptı. Pilot Belceğiz plajına inişinde bir elektrik direğine takıldı. Pilot şans eseri yaklaşık 4-5 metre yükseklikteki direğin üzerinde kaldı. Yanındaki direğe tutunan yabancı uyruklu pilot için Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye itfaiye grup amirliğinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri yabancı uyruklu pilotu itfaiye sepetine alarak burnu bile kanamadan kurtardılar. Bu ilginç görüntüyü gören vatandaşlar Dünya ‘nın en iyi paraşüt merkezi olan Ölüdeniz’de bu ve benzeri elektrik direkleri yer altına alınmalıdır’ ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme