'Paniğe gerek yok, gereken adımlar atılacak'

Antalya, Adana, Mersin gibi Türkiye'nin en önemli kentlerinin yer aldığı Akdeniz bölgesinin Türkiye Basketbol Süper Ligi'ndeki tek temsilcisi olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ING Basketbol Süper Ligi'nin 11. hafta karşılaşmasında kendi evinde Darüşşafaka Tekfen'e 54-78 yenildi.

  • 633
'Paniğe gerek yok, gereken adımlar atılacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ligin 8. haftasında Gaziantep deplasmanında oynaması gereken maçı rakipteki Covid-19 vakaları nedeniyle ertelenen, Süper Lig'de oynadığı 10 maçta ise Galatasaray, Beşiktaş ve Petkim'i yenmeyi başaran Fethiye ekibi son iki maçını farklı kaybetti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ligin 10. hafta müsabakasında Bursa deplasmanında Tofaş'a 110 - 81, 11. hafta karşılaşmasında ise Beşkaza Spor Salonu'nda Daçka'ya 54 - 78 yenildi. Fethiye ekibinin özellikle son iki maçta Türk basketbolunun köklü kulüpleri Tofaş ile Darüşşafaka karşısında aldığı farklı yenilgilerden ziyade, dirençsiz ve kırılgan oyun yapısı Fethiyeli sporseverleri endişelendiriyor. 
Konu hakkında Kulübün sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan LH Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak şunları söyledi: 
“Büyükşehirler haricinde, Türkiye Basketbol Süper Ligi'ndeki tek, evet tek ilçe takımı olduğumuzu, üstüne üstlük siyaseten muhalif bir Belediye'nin takımı olarak, Anadolu Efes gibi yıllık bütçesi Fethiye Belediyesi'nden büyük olan camialarla, taraftar sayısı milyonlarla ifade edilen, sadece klavye başında değil, aynı zamanda kulüp mağazalarından aldıkları ürünlerle de kulüplerine destek veren taraftarlara sahip Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi dev camialarla mücadele etmeye çalıştığımızı göz ardı edenler var. Biz de yönetim olarak, taraftarlarımızı ürünlerimizi almaları için mağazamıza bekliyoruz. Bu hafta maalesef farklı bir sonuçla kaybettiğimiz saygıdeğer rakibimiz Darüşşafaka sadece 2 sezon önce Eurocup şampiyonu apoletini taşırken, biz Urfa'da Haliliye Belediyespor ile oynayacağımız spor salonunu bulmaya çalışıyorduk! Çok kısa sürede nereden nereye geldiğimizi unutmayız da, unutturmayız da! Tabii ki eleştirelim, fazlasını, daha fazlasını, en iyisini isteyelim ama lütfen bu gerçekleri de yabana atmayalım. Taraftar hep başarı ister, daha fazla başarı ister. En çok da biz istiyoruz. Hele ki gerek geçen sezon, gerekse önceki yıllarda basketbolu sahiplenen, şehrin bir basketbol merkezi olmasını isteyen Fethiye taraftarları her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Fethiye'de yaşayan ya da ülkemizin, dünyanın başka köşelerinde yaşayıp Fethiye'nin başarısını isteyen gerçek sporseverler başımızın tacıdır. Herhangi bir gizli hesap kitabı olmadan takıma destek veren gerçek basketbol severler bize her türlü eleştiriyi yapabilirler, her türlü öneride bulunabilirler. Biz bundan gocunmayız, bilakis memnun oluruz. Ama biz de şehirden daha fazla destek bekliyoruz. Bir çift sözüm de; kulüpten kişisel menfaat elde etmeye çalışanlara olacak. Bu kulübün hiç kimseye harcayacağı 1 kuruş ekstra parası yok. Bu tip art niyetli kişiler bize gölge etmesinler, hiç kimsenin borazanlığını yapmasınlar, onlardan başka şey istemiyoruz. Takım maç kazandığında ertesi gün oyunculardan içtikleri kahvenin parasını almayan, ayakkabı boyattıklarında parasını istemeyen, bir tost yediklerinde yanında portakal suyunu ikram eden gerçek sporseverler bize yeter, diğerleri yakamızdan düşsünler. Geniş bir vizyona sahip Belediye Başkanımız Alim Karaca ve ana sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yönetimiyle birlikte biz bu sezon öncelikle ligde tutunmayı, gelecek sezon da Süper Lig'de oynayıp temel taşları iyice oturtmayı ve bir sonraki sezon da Avrupa'da oynamayı hedefliyoruz.”

RAKİPLERİMİZ DEV CAMİALAR
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başkanı Durak sözlerine şöyle devam etti:
“Son iki maçta Bursa'da Tofaş'a, evimizde Darüşşafaka'ya kaybetmemiz sportif anlamda aslında sürpriz sonuçlar değil. Bu iki rakibimiz de çok uzun yıllardır Türk basketbolunu domine eden, gerek Türkiye’de, gerekse Avrupa'da pek çok başarı elde etmiş, Avrupa'da şampiyon olmuş, köklü, saygıyı hak eden camialar. Açıkçası, bizim bu sezon bu tip takımlara rakip olmamız olağanüstü bir sürpriz olur. Fakat yanlış anlaşılmasın, bir peşin teslimiyetten, öğrenilmiş çaresizlikten bahsetmiyorum. Tabii ki bu camialarla başabaş oynayacağımız günler de gelecek.  Ama özellikle uzun yıllar içinde ilmek ilmek örülmüş derin bir sportif kültürü ve Tekfen gibi, Tofaş gibi dev sponsorların desteklerini göz ardı edemeyiz. Bu gerçekler ışığında, bizim de hedefimiz yakın bir gelecekte Türk basketbolunun önemli aktörlerinden biri olabilmek.”

SÜPER LİG TAM BİR KURTLAR SOFRASI
LH Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak, “Süper Lig'e alınacak son takımın açıklanması sürecinin uzaması nedeniyle, sezon başındaki takımımızı esasen Türkiye Basketbol Ligi için kurmuştuk. Bunu herkes biliyor. Yeni transfer ettiğimiz Türk oyuncular bizi TBL'de şampiyonluğa taşıyacak kapasitede, karakterli oyunculardı. Ama onlar da kabul ediyorlar ki, Süper Lig tam bir kurtlar sofrası. Süper Lig'in başlamasından sadece 9 gün önce Federasyon kararı açıklanınca bütün hesaplarımız değişti. Piyasadaki yerli ve yabancı oyuncu alternatifleri son derece azalmıştı. Buna bir de malî dengeleri koruma kaygımız eklenince, bulabildiğimiz en iyi oyuncuları aldık. Şu anki toplam bütçemiz 1 milyon Euro bile değil. Sahamızda son anda elimizden kaçırdığımız Efes'in bütçesi 24 milyon Euro! Aldığımız sonuçları eleştirenler, biraz bunları da bilsinler. Tabii Doğukan'ın ve Tufan'ın sakatlanıp sezonu kapatması gibi bazı ciddi şanssızlıklar da yaşadık. Yabancı oyuncularımızın Türkiye'ye, Fethiye'ye ve en önemlisi birbirlerine adaptasyon süreci henüz tamamlanmış değil. Süper Lig kararından sonra aldığımız bazı Türk oyunculardan henüz kapasiteleri ölçüsünde verim alabilmiş değiliz. 
Bunları tüm basketbol kamuoyu gibi biz de gayet iyi biliyoruz. Hocamızla ve tüm oyuncularımızla görüşüp gerekli önlemler neyse alacağız. Varsa, Süper Lig'de oynamaktan korkan, kapasitesinin buna yetmediğini düşünen, sahaya yüreğini koymayacak oyuncularla yollarımızı ayırırız. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakacak durumda değiliz. Hocamızın önceliklerine göre, takıma yeni takviyeler de düşünebiliriz. Ama tüm bunları yaparken ana parametremiz, bütçe ve malî durumdur” dedi. 

HALA 2-3 SENE ÖNCEKİ BORÇLARI ÖDÜYORUZ
Geçen yılların borçlarını ödediklerini hatırlatan Durak, sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Petkim'i yenen, geçen sene başında düşmemek için kurulan takımı Süper Lig'e taşıyan hocayı göndermek, teknik kadroyu tamamen değiştirmek, birkaç yeni oyuncu daha almak işin kolayına kaçmak ve ekonomik intihar olur. Biz yönetime geldiğimizden beri hem önceki yılların borçlarını kapatmakla uğraşıyoruz, hem de ekonomik bakımdan fazla açılmadan, sportif anlamda Fethiye'nin göğsünü kabartmaya çalışıyoruz. 2019-2020 sezonunda Süper Lig'e yükselirken, önceki yönetimden devraldığımız borcu ciddî şekilde azalttık. Geçen sezon da, bu sezon da oyuncularımızın maaşlarını zamanında ödedik, ödüyoruz. Önceki Belediye yönetimi zamanında ağzını açamayan lokantacılar, apartçılar, spor mağazaları, branş hocaları vs vs bizim borçları ödediğimizi görünce cesaret bulup Kulübe ihtarname ve haciz emirleri yağdırdılar. 2 sene, 3 sene öncesine ait 2bin liraları, 3bin liraları bile biz ödedik, halâ ödüyoruz. Bizi, hocayı, Belediyeyi eleştirmeye kalkanlar bunları da bilsinler. Geçen sezon Fenerbahçe'nin oyuncuları kulüplerini Euroleague'e şikâyet etmişlerdi. Beşiktaş oyuncularına aylar boyunca maaş ödeyememişti. Galatasaray basketbol şubesini kapatmayı tartışmıştı. Biz bu kadar kötü bir ortamda bile şu ana kadar süreci gayet iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Daha iyi yöneteceğini iddia edenler somut projeleriyle bize müracaat edebilirler. Her türlü destek ve işbirliğine hazırız.”

BU KULÜP BİR HOLDİNG KULÜBÜ DEĞİL
LH Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak açıklamasını şöyle tamamladı;
“Bu Kulüp özünde bir Belediye kulübüdür. Bir şehrin kulübüdür. Bir şirketin, holdingin, sermaye grubunun kulübü değildir. Bizim arkamızda Tofaş, Beko, Efes Pilsen, Pınar, Tekfen Holding, HDI Sigorta ya da Azerbaycan petrolleri yok. Sağ olsunlar, var olsunlar, minnettar olduğumuz bir Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, güçleri oranında destek olmaya, reklâm vermeye çalışan yerli ticaret erbabımız ve bir de bizi her konuda destekleyen Belediye Başkanımız var. Tabii ki ligde tutunabilmek istiyoruz. Tabii ki tüm adımlarımızı bu yönde atıyoruz. Ancak bunun için kulübü milyonlarca liralık borca sokmanın vebalini taşıyamayız. Bunun sadece ekonomik değil, siyasî sonuçları da olur. O yüzden takıma Esnaf Hastanesi'ne ilâveten yeni kaynaklar bulma yönünde Belediye Başkanımızın ve Genel Sekreterimizin şehir dışında yoğun gayretleri var. Bu yönde geçtiğimiz günlerde Fethiye dışında önemli görüşmeleri oldu. Önümüzdeki günlerde bu konuda somut müjdelerimiz olabilir. Hiç kimse yanlış anlamasın, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yönetimi de son derece yapıcı ve anlayışlı bir şekilde bu gayretlerimize destek veriyor. Zira, isimlerini verdikleri takımın başarılı olmasını doğal olarak onlar da çok istiyor. Netice itibarıyla, bütçemizi altüst etmeden, ilâve ekonomik kaynaklar bularak, takımımıza adapte olamayan oyuncularla yollarımızı uygun şekilde ayırıp, kulübü basketbol simsarlarının eline düşürmeden gerekli tedbirleri alacağız.
Panik bize telâfi edilmeyecek hatalar yaptırır. Sakin, akıllı, mantıklı, soğukkanlı tedbirler ile yolumuza devam edeceğiz. Fethiye kamuoyunu ve beraber yola çıktığımız yoldaşlarımızı bugüne kadar hiç aldatmadık, yanıltmadık, hep şeffaf olduk. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Birkaç yenilgi, hatta farklı yenilgi bizi umutsuzluğa düşüremez, yolumuzdan alıkoyamaz. Bu şehir basketbol şehri olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecek. Ama şehirden de empati, anlayış ve en önemlisi daha fazla maddî destek bekliyoruz.” (FATİH DERELİ)
 

Bakmadan Geçme