Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı

Fethiye Devlet Hastanesi ameliyathanesinde görevli bir hemşire, Koronavirüsü yenerek ev karantinasına çıkmıştı. Virüsün bulaşmasını ve yayılmasını engellemek amacıyla Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki arkadaşlarıyla çalışma yapan Sevil Ayni isimli hemşireye yapılan muayene ve test sonrasında Covid-19 teşhisi konulmuştu. Hastanedeki 10 günlük tedavisi başarılı geçen Sevil Hemşire'nin, 24 yaşındaki oğlu Mert ile birlikte evinde geçirdiği karantina günleri sona erdi. Yeniden test yapılan Sevil Ayni'nin sonuçları negatif çıktı.

  • 5011
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan evli bir çocuk annesi Sevil Ayni, virüsü yendi. Devlet hastanesinde ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Sevil Ayni, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklemler ile sırt ağrısı hissedince tomografisi çekilmişti. Öksürük ve ateşi olmayan Sevil Hemşire’nin akciğerlerinde virüsün özelliği olan buzlu cam görüntüsü çıkmıştı. İlk yapılan hızlı testin sonucu negatif olan Sevil Hemşire’ye bir gün sonra sürüntüyle alınan örneklerle yapılan testin sonucu ise pozitif çıkmıştı. Fethiye Devlet Hastanesi’nde hemen karantinaya alınan Sevil Hemşire, on günde virüsü yenerek evine uğurlanmıştı. Evde oğlu Mert ile karantina süresini tamamlayan Sevil Hemşire’nin tekrar yapılan testlerde sonucu negatif çıktı. Plazma bağışçısı olan Sevil Ayni “ ihtiyaç duyulduğu anda plazma vermek için hazırım” dedi.

ŞİDDETLİ EKLEM,BAŞ VE SIRT AĞRISIYLA BAŞLADI

Koronavirüs belirtilerinden ateş ve öksürük yaşamayan ancak şiddetli eklem, baş ve sırt ağrısı şikayetiyle Fethiye Devlet Hastanesi’nde teste tabi tutulan Sevil Hemşire’nin çekilen tomografi sonucunda Koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı. Hastane ve evde geçirdiği karantina süreçleri sona eren Hemşire ve oğlunun tekrar yapılan testleri negatif çıktı. Koronavirüsü yenen Sevil Hemşire, hastalık sürecinde neler yaşadığını anlatarak “ Önce bütün eklemlerim ağrıyordu, sanki ağır spor yapmış gibiydim. Et kesiği gibiydi. Şiddetli ağrım vardı. Ensemden tutan, ağrı kesicilere cevap vermeyen değişik bir baş ağrısı içindeydim. Ayrıca sırt ağrım çok oldu. Tüm bu şikayetlerle gittiğimde klinikte hemen tomografim çekildi. Buzlu cam görüntüsü ortaya çıkınca da direk tedaviye başlandı zaten. Hızlı test negatif çıktı sonrasındaki pozitif çıktı. Hastanedeydim, tedavim devam ediyordu.
Oğlumda da Koronavirüse rastlandı, eşimde çıkmadı, testler yapıldı tabi. Oğlum 24 yaşında, bilgisayar mühendisliği okuyor. O daha hafif atlattı, sadece baş ağrısı vardı. Yani süreci daha rahat geçirdi. Kendim 11-12 gün hastanede kaldım, oğlum yatmadı evde tecrit durumdaydı. Babası negatif olduğu için dışarıda, o tek başına kalması gerekti. Onun için de zordu, hem yalnızdı hem de sıkıntılı. Biz onu düşündük” dedi.

OĞLUMU DÜŞÜNDÜM

Pandemiden zaferle çıkan Sevil Hemşire “Kinin dediğimiz bir ilaç tedavisi uygulandı. Antibiyotik tedavisi oldu, Şu an iyiyim şükür. Tedaviye cevap verdim. Biraz halsizliğim var sadece.
Hastanedeki arkadaşlarım sağ olsunlar, gerçekten zor şartlarda. Ellerinden geleni fazlasıyla yapıp insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar ama orası yalnız ve zor bir süreç. Oğlum evde yalnız olduğu için tek düşüncem oydu. Gerçekten bütün hastalara Allah şifasını versin” ifadelerini kullandı.

KİMSE KORKMASIN

Koronavirüsü yenen Sevil Ayni “Evde 12 günlük süre sonucunda tekrar ölçüldü. Negatif çıktı. Halsizliğim devam ediyor şu anda, evde tecritteyiz. Daha tamamen çıkmadık, eşimde aynı, daha gelmedi o.
Hiç kimse korkmasın. Morallerini yüksek tutsunlar. Sonuçta ölüm Hak’tan gelen bir şey ama elimizden geleni yapacağız. Bu hayat bizim tek gerçeğimiz ve tek değerlimiz” dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİME BORÇLUYUM

Bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu, son 5 yıldır nezle ve grip yaşamadığını anlatan Sevil Hemşire “Aslında ben şanslıyım. Bağışıklık sistemim güçlüdür. 5 yıldır nezle veya grip olmamışımdır. Hareket ve spor insanın bağışıklık sistemini güçlü tutan şeyler. Beslenmemize de zaten elimizden geldiği kadar dikkat edip, doğal olan gıdalara ulaşabiliyoruz. Hijyen önemli. Beslenmemize de dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

HERKES DESTEK OLDU

Hemşire Ayni “Hastanede ameliyathane ya da özel bölümler haricinde maske kullanımı ilk başta yoktu. Maske konusunda Covıd’in alevli dönemi geldiği zaman ufak bir sıkıntımız oldu. Sonradan bu sorunlar hızla çözüldü. Devletten istemlere anında karşılık geldi, eksik bir şey kalmadı. Sağ olsun Belediye Başkanımız Alim Karaca da destek olmuş. Şu anda bir sıkıntı yok bildiğim kadarıyla.
Pandemi gönüllüleri de çok sağ olsunlar. Zaten bu süreci atlatırsak hep beraber atlatacağız. Birimiz iyi olursak hepimiz iyi oluruz. Birimizin iyi olması yetmiyor, hepimiz iyi olalım” dedi.

PLAZMA BAĞIŞ LİSTESİNDEYİM
Hastalığı yenen Sevil Hemşire “Plazma bağış listeleri oluşturulmuş. O listeye oğlumla ben de girmişim. Gerekli olduğunda ihtiyaç dahilinde devreye gireceğiz. Bu bölgesel oluyormuş anladığım kadarıyla” dedi.

BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Covid-19’u atlatan Sevil Hemşire “Sağlık çalışanı arkadaşlarım günlerdir evlerinden uzakta. Evlerine gitmek zorunda olarak çalışanlar da var. Gerçekten zor bir süreç. Çocuklarına gitmek zorunda oluyorlar, bu ağır bir yük. Bu endişe kötü. ‘Bulaştıracağım’ korkusu çok kötü bir şey. Yani bir şekilde aşacağız bu süreci ama biraz daha insanların, çalışan sağlıkçıların tecrit olayı biraz daha önemsenip, daha bir netlik kazansa… İnsanlar sakin kafayla ve motive olarak çalışır. Daha güzel çalışırlar. Şu anda zaten elinden gelenin üstünde çalışıyorlar. Bu süreci hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

İYİ Kİ VARLAR

Sağlık çalışanlarına verdikleri moral için teşekkür eden Sevil Hemşire “Baş Hekimimiz Yavuz Okulu, Belediye Başkanımız Alim Karaca, çalıştığım üroloji doktorlarım, hastane idaresi, personellerimiz, hemşire arkadaşlarım, serviste çalışan arkadaşlarım hepsi kalbimde. İyi ki varlar.  İnsanlar şu an evde kapalı, yaşlıların hayat enerjileri, gençlerin hayat motivasyonları bir şekilde bloke oldu. Eve kapanmamız lazım fakat bu süreçte zor. İnsanlar ekonomik yönden de zor durumda. Ama yapmamız gerekeni yapmak zorundayız. Evde kalalım, sevdiklerimiz için. İnsanlar hastalanmasın. Bulaş almayalım ve bulaştırmayalım. EVDE KALALIM!” ifadelerini kullandı.

Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Pandemiyi Yenen Hemşire, Yaşadığı Zorlu Süreci Anlattı
Yorumlar 1
Halil 05 Mayıs 2020 03:17

Bilgilendirici, faydalı inşallah herkes gereken dersi çıkarır faydalanır.

Bakmadan Geçme