Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı

FRT Televizyonu'nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programının bu haftaki konukları Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay ile Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra oldu.

  • 1065
Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yoğun bir izleyicinin takip ettiği programda pandemi süreci ve turizm sezonu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunuldu. 

SOSYAL MEDYADAKİ ASILSIZ YORUMLARA İTİBAR EDİLMEMELİ
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay yaptığı açıklamada, “Korona virüsü süreci olmasaydı, Nisan ayından başlayıp; Ekim ayına sonuna kadar devam edecek bir turizm sezonu bizleri bekliyordu. Son 6-7 yıldır özellikle kendi bölgemizde keyifli sezonlar geçiremiyoruz. Son günlerde sosyal medyada birçok yorum yer aldı. Bununla ilgili birçok telefon aldım. Maalesef sosyal medyada duyduğumuza inanma konusunda biraz zayıfız” şeklinde ifadeler kullandı. 

OTELCİLER TURİZMİN LOKOMOTİFİ 
Turizmde otelcilerin önemli bir konuma sahip olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Mete Ay, “Türkiye artık ucuz bir ülke değil. Ülkemizde ucuz olan sadece yatak fiyatlarımız. Turizmde çarkın dönmesi çok önemli. Otelciler bu işin lokomotifi ve en az para kazananı… Yurtiçi ve yurtdışından misafir getirebilmek için fiyatlarımızı düşürüyoruz. Biz kazanmasak bile çevremizdeki esnaflarımız kazanıyor” dedi. 

FETHİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay belirsiz bir sezon olduğunu belirterek, “Çalış, bir halk plajıdır. Biz ne yapıyorsak, Fethiye için yapıyoruz. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz fakat bunun değerini anlamıyoruz. Körfez bir yıl kirlendi, dünyamız yıkıldı. Bununla ilgili 2 yıldır çalışıyoruz. Yarınını bilemediğimiz bir sezon ile karşı karşıyayız. Almanya veya İngiltere’den gelen ziyaretçilere 14 gün karantina uygulanırsa, bir haftalık değil 2 haftalık konaklama yapacak ve döndüğünde aynı şekilde 2 hafta işe gidemeyecek. Bu çalışan kesimin Avrupa’da tatile gitmesini engelleyen bir sorun. Seyahat sigortalarının pandemiyi kapsayıp kapsamaması durumu diploması ile çözülecek. Umut ediyorum 10 Temmuz’dan sonra yerli turist, Temmuz sonuna doğru Avrupalı turistleri bölgemizde görmeyi umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu. 

YORUMLARIN DOĞRULUK DERECESİ ARAŞTIRILMALI 
Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra açıklamasında, “Toplum olarak duyduğumuz bir şeyin doğruluk derecesini araştırmıyoruz. Bunun ilçe halkına, esnafına ve ekonomisine ne derece zarar vereceğinin muhasebesini yapamıyoruz. Fethiye’de turizm sezonu açıldı ve misafirlerimiz güvenli bir şekilde burada tatil yapabiliyorlar. Vatandaşlarımızdan ricam doğru olmadığını düşündüğü bir konuyu, sosyal medyada paylaşmasınlar” şeklinde konuştu. 

HALKIMIZ GIDA YÖNÜNDEN SIKINTI YAŞAMADI
Sokağa çıkma kısıtlamalarında halkın gıda sıkıntısı yaşamadığını dile getiren Adem Hıra, “Sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı dönemlerde mağduriyet yaşanmaması için Zabıta Müdürlüğümüz ile planlamalarımızı yaptık. Yoğunluk yaşanmasın, bulaşma riski olmasın diye Göcek’ten Esenköy’e kadar 7 mahallemizde; aynı anda pazarlar kurduk. Halkımıza gıda yönünden bir sıkıntı yaşatmadığımızı düşünüyorum. İlk etapta ürünler poşetli satılıyordu. Havaların ısınması ile vatandaşlardan şikayetler gelmeye başladı” dedi. 

FETHİYE OLARAK ÖNEMLİ AŞAMA KAYDETTİK 
Semt pazarları olarak Fethiye’nin önemli bir aşama kaydettiğini vurgulayan Hıra, “
Küçük esnaf olduğunuz için desteklemelerden fazla yararlanamadık. Giyim bölümünde 2,5 ay tezgah açılmadı. Bu arkadaşlarımız ya başka işler yaptı ya da ailelerinin yanında tarımla uğraştı. Esnaf arkadaşlarımızı korumak adına oda olarak ilgili kurumlardan taleplerimiz oldu. Sokak aralarında karpuz, kavun, sarımsak satan kişiler var. Fethiye esnafı kazandığı parayı Fethiye’de harcıyor. İkinci el pazarlarının artması da esnafımıza zarar veriyor. 705 üyemiz var. Giyim, peynir, çerez, gözleme, zücaciye ve ayakkabı satan üyelerimiz var. Herkesin farklı bir sorunu var. Türkiye genelinde pazarları da ziyaret ediyoruz. Uygulama ve diğer koşullar göz önüne alındığı Fethiye olarak bir aşama kaydettik” ifadelerini kullandı. 

  


 

Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı
Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı
Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı
Pandemi süreci ve turizm sezonu ele alındı

Bakmadan Geçme